Muzeul de Științele Naturii, Acvariul și Planetariul, închise temporar

Muzeul de Științele Naturii, Acvariul și Planetariul, închise temporar
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Clădirea care găzduiește expozițiile temporare (Secția Muzeu), Acvariul și Observatorul Astronomic (inclusiv Planetariul) din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Angheluță" Galați este închisă temporar pentru vizitare, începând cu data de 23 august 2023. Și asta deoarece corpul principal al Complexului Muzeal a intrat într-un proces de reabilitare termică și energetică, în cadrul proiectului de renovare a instituției. Lucrările ce vizează eficientizarea energetică a clădirii muzeului ar urma să dureze doi ani.

Proiectul pentru renovarea energetică a Complexului Muzeal de Științele Naturii este o investiție cu fonduri europene, realizat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și implementat de Consiliul Județean Galați.

"Activitățile desfășurate de personalul de specialitate din cadrul secțiilor Muzeu, Acvariu și Observator Astronomic (proiecte educaționale, programe interactive cu unitățile de învățământ din Galați etc) nu se vor întrerupe, urmând să se desfășoare în corpurile adiacente ale instituției. De asemenea, activitățile de conservare a patrimoniului științific viu sau naturalizat al muzeului se vor derula ca și până acum. Grădina Botanică și Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele vor fi în continuare deschise pentru public", transmit reprezentanții complexului muzeal.

Citit 1386 ori Ultima modificare Joi, 24 August 2023 06:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.