Şi actorii pleacă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Limba română, predată în 200 de şcoli spaniole: Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească va fi predat în Spania şi în acest an şcolar în aproximativ 200 de şcoli spaniole, în opt comunităţi autonome, de către cei 36 de profesori români acreditaţi de Institutul Limbii Române.

* Muzică la Montreal: Prestigioasa organizaţie Montréal Multimusique (MMM) - devenită, în ultimii 20 de ani, un reper al promovării muzicii în Canada - îşi deschide stagiunea 2010-2011 duminică, 17 octombrie, ora 14.30, în sala bisericii ortodoxe române Sf. Nicolae din Montréal, cu un concert al Montreal Gypsy Orchestra, condusă de virtuozul violonist român Carmen Piculeaţă şi alcătuită din artişti formaţi în România, Moldova şi Québec.

* Manifestările francofoniei de la Montreux: În perioada 17-24 octombrie, se desfăşoară la Montreux manifestările prilejuite de cel de-al XIII-lea Sommet al Francofoniei, prilej cu care este prezentă şi România cu manifestări culturale diverse, ce marchează afinităţile culturale şi lingvistice cu ţările francone.

La standul ţării noastre sunt prezentate succesiv, timp de opt zile, tradiţii româneşti, atracţii turistice, afinităţi educaţionale şi culturale. Una dintre zile este dedicată municipiului Bucureşti.

În imediata apropiere este amplasată şi scena deschisă - Scène du Village de la Francophonie, unde se derulează concerte ale formaţiilor invitate din ţările participante. Evenimente româneşti sunt organizate şi la Zürich, Vouvry, Lausanne şi Geneva.

* Teatru în ţara lui Moliere: Institutul Cultural Român la Paris îi invită pe românii din capitala Franţei să vină miercuri, 20 octombrie, ora 20:00, în Palatul de Béhague, reşedinţa Ambasadei României la Paris, la o seară de teatru, în care se va juca piesa „Sacha, Guillaume et moi”.

Este vorba despre un spectacol de studio, cu un scenariu liber după romanul „Castele de carton” de Almudena Grandes. Distribuţia: Eugen Jebeleanu, Yann Verburgh şi Valérie Leroy.

Eugen Jebeleanu, nou licenţiat cu titlul de „cel mai bun actor” al UNATC din Bucureşti, şi-a continuat studiile la Paris la CNSAD - Conservatoire National Supérieur d`Art Dramatique, unde a pus bazele, împreună cu Yann Verburgh, companiei Compagnie 28, al cărei prim spectacol este acesta.

Citit 852 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.