La Galaţi, Dunărea nu este poluată

La Galaţi, Dunărea nu este poluată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile dau asigurări că apa din Dunăre nu a fost poluată după producerea celui mai mare dezastru ecologic din Ungaria şi susţin că nu sunt motive de îngrijorare pentru gălăţeni.

Într-o scrisoare adresată redacţiei noastre, Adrian Murariu, un cetăţean din Galaţi, susţine că ar fi aflat din surse neoficiale că rezultatele analizei apei Dunării făcute ieri ar indica faptul ca valul de poluare declanşat după incidentul din Ungaria ar fi ajuns la Galaţi.

Temerile acestuia, dar şi zvonurile legate de faptul că ne-am expune unor riscuri în situaţia în care consumăm apa de la robinet, provenită din Dunăre, sunt infirmate de către specialiştii de la Apele Române, cei abilitaţi să comunice informaţii legate de acest subiect.

„Determinările făcute de către colegii noştri la intrarea Dunării în ţară arată cu în apă nu sunt prezente metale grele sau depăşiri ale valorilor PH. Nu sunt, aşadar, motive de îngrijorare în ceea ce priveşte calitatea apei din Dunăre în ţara noastră”.

„Estimările arată că această undă, să o numim aşa, ar putea să ajungă în zona Galaţi - Brăila peste 3 sau 4 zile. Trebuie să ţinem cont însă că, aşa cum am spus mai devreme, nu se înregistrează probleme”, a declarat Aurica Ciornei, de la Apele Române.

Citit 1009 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.