Există şi patroni mulţumiţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Angajaţi români în Italia: În Villanova di Bagnacavallo (Ravenna) este prezentă o comunitate semnificativă de români,  dar şi o fabrică unde lucrează 12 români, de care patronul este foarte mulţumit. La firma „Ravaioli Legnami”, 12 din cei 44 de angajaţi ai întreprinzatorului Elio Bagnari sunt români.

Elio povesteşte despre începuturile firmei şi consolidarea relaţiilor cu lucrătorii români angajaţi: „Am 12 angajaţi români şi sunt foarte mulţumit de ei”.

Acesta este şi titlul pe care îl dă „Il Resto del Carlino” unui articol despre românii care lucrează cu Elio Bagnari. Totul a început, povesteşte Bagnari, în 2002, „…când don Domenico Monti, prelatul din Villanuova, mi-a solicitat colaborarea pentru a-i ajuta pe numeroşii imigranţi români din zona care în acea vreme, înainte de aderarea la UE, erau încă extracomunitari şi aveau nevoie de cineva care să li se alăture în relaţia cu instituţiile, forţele de ordine, medicii”.

„Atunci eu am fondat o societate de servicii pentru aceşti tineri, unii cu familie, şi toţi din comuna Frumoasa din România care numără circa 3.550 de locuitori”. În afară de cei 12 angajaţi la firma sa, Bagnari a aranjat angajarea altor circa optzeci în alte firme.

* Poşetele lui Augustin din Madrid: Artistul român Augustin Ghebaru, stabilit în Spania, pregăteşte lansarea în Peninsulă a celei mai noi colecţii de genţi de lux, numită „Exotic”.

Românul îşi doreşte ca poşetele create de el să concureze în calitatea materiei prime folosite, a cusăturilor, a accesoriilor, a preţului şi a finisărilor cu cele mai mari firme din domeniu. În prezent, colecţia conţine în jur de 25 de modele, creatorul dorindu-şi ca, până la finalul anului 2011, să ajungă la aproximativ 50 de modele.

Deloc banale, genţile marca „Augustin&Came” sunt croite din materiale exclusiviste, din piei exotice precum pielea de piton, de viperă amazonică, de crocodil, iguana, ren, vulpe sau gazelă, iar accesoriile sunt cristale Swarovsky, pene speciale aduse din Paris şi căptuşeală din mătase naturală.

La comandă, se pot realiza şi genţi cu accesorii din aur sau din diamante. Creaţiile designerului român pot fi achizitionate la un preţ de aproximativ 100-200 de euro, în timp ce „pe piaţă, astfel de genţi la firmele concurente se vând cu 1.000 de euro”, după cum spune însuşi artistul.

Citit 854 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.