O investigație a Recorder, blocată de Youtube, a reapărut și a devenit virală
Foto: Recorder

O investigație a Recorder, blocată de Youtube, a reapărut și a devenit virală
Captură video din investigația Recorder
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Platforma jurnalistică Recorder a publicat marți, 26 septembrie, un nou material din seria de dezvăluiri „Dumnezeul achiziţiilor”, începute în urmă cu patru ani. Personajul principal al investigaţiei este preotul Mădălin Iscru, fost consilier în Ministerul Dezvoltării, sub comanda baronului PSD Paul Stănescu, cel care a câştigat contracte de milioane de euro pentru reabilitarea de şcoli şi grădiniţe, modernizarea iluminatului public şi construirea de reţele de apă în satele Dobrogei. Potrivit Recorder, banii veneau prin PNDL, program coordonat de ministerul în care lucrase, iar primarii intervievaţi de Recorder recunoşteau atunci că au primit comandă politică pentru a lucra cu firma preotului Iscru. Jurnalistul Recorder, Alex Nedea, dezvăluie acum că preotul Mădălin Iscru ar fi continuat afacerile cu statul, deşi nu mai are firme pe numele său.

La scurt timp de la publicare, tot marți seara, investigaţia a fost blocată de YouTube, pentru câteva ore, potrivit mai multor canale media și al postărilor Recorder pe pagina proprie de facebook, după ce un canal de YouTube, ce purta numele „Cristian Preotul”, a făcut o contestaţie legată de un scurt fragment din materialul video de pe Recorder. Clipul video a apărut însă din nou pe YouTube, la scurt timp. În materialul video al Recorder, soţia preotului Mădălin Iscru  (în captură) i-a ameninţat pe jurnaliştii Recorder că le va da jos materialul de pe YouTube dacă vor apărea imagini cu ea. Blocarea investigaţiei pe YouTube s-a dovedit un lucru benefic, până la urmă, audiența crescând și mai mult, până la peste 440.000 de vizualizări pe YouTube, investigația fiind pe locul 6 la categoria Trending. Mai mult, video-ancheta a fost urcată şi pe facebook, unde a avut peste 4.600 de shareuri şi peste 155.000 de vizualizări. 

Citit 3163 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Septembrie 2023 14:10

6 comentarii

  • postat de florin
    Joi, 28 Septembrie 2023 07:44
    86.124.201.***
    Politicienii romani sunt principalul pericol la securitatea si siguranta acestei tari!Sper sa nu fie prea tirziu pentru noi ca natiune ca cei care au coordonat lucrurile in asa fel ca un domn Ciolacu sa ajunga premier de si nu are STUDIILE necesare pt acest lucru sa faca schimbarile in binenecesare!
    1
    8
  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 22:52
    5.13.167.***
    ROMANIA ESTE CANCER! INSTITUTIONAL de la serele I PANA JOS! CANCEER! Cand coruptia incepe cu femeia de serviciu de la o institutie.... si pana la schiorul ales... e MACABRU! PUTE A BILET DE AVION DOAR DUS! Nu-mi pot uita profa mea: IN ROMANIA O VOR DUCE FOARTE GREU OAMENII CINSTITI, LEPRELE NU!
    6
    17
  • postat de marr
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 19:59
    86.124.201.***
    De ce credeti voi ca se fac unii Politicieni ...de dragul nostru ? Ptr Binele si Propasirea Poporului , asa cum zice la Juramant ?
    Din pacate Votul nostru doar Asigura BUNASTAREA si PROSPERITATEA lor . E speranta si salvarea lor .
    Ce faceau ei daca nu eram noi ?! Foamea ?
    0
    25
  • postat de ICTosca
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 16:08
    5.13.143.***
    " Aoleu, sări-mi-ar ochii,
    Să nu văd cum fură popii! ".... Romania stat fanariot. Romania tara "tuturor posibilitatilor"...Romania tara Buzatilor, Ciolacilor, Stanestilor, Chiricilor si tuturor jegurilor penale...
    2
    36
  • postat de magis
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 14:32
    92.86.16.***
    Intrebare pentru ziaristii de la Viata Libera: cine "a câştigat contracte de milioane de euro pentru reabilitarea de şcoli şi grădiniţe, modernizarea iluminatului public şi construirea de reţele de apă în satele" judetului Galati?
    0
    45
  • postat de Daniel
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 14:19
    5.13.210.***
    Dupa materialul asta putem observa si coruptia din DNA.

    Desi sunt probe clare tin dosarul pe pauza pana se prescriu faptele.
    1
    42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.