Un bloc a fost evacuat după ce a fost incendiat de un copil de nouă ani

Un bloc a fost evacuat după ce a fost incendiat de un copil de nouă ani
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Răsturnare de situație în cazul incidentului petrecut luni, la Tecuci, unde un bloc din centrul orașului a fost evacuat în toiul zilei din cauza unui incendiu.

Focul, izbucnit la parterul imobilului, a fost pus inițial pe seama unui panou electric și a fost lichidat după intervenția pompierilor, care au acționat cu patru autospeciale. Zece persoane care locuiesc în bloc și care nu reușiseră să iasă singure au fost evacuate de militari. Trei au fost scoase pe fereastră, de la etajul al patrulea, cu autoscara. Asta deoarece, din cauza degajării masive de fum, nu a fost posibilă evacuarea pe scări. Desfășurarea de forțe a fost cauzată, așa cum avea să dezvăluie firul anchetei, de un copil de numai nouă ani.

Polițiștii au vizionat filmarea surprinsă de camera de supraveghere amplasată în scara blocului. A reieșit că focul a fost pus intenționat de un minor care a intrat în imobil, a scos un chibrit din buzunar și a dat foc unui cărucior pentru copii, lăsat la parter, lângă tabloul electric pe seama căruia a fost pus inițial incendiul. 

”În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere prin incendiere, iar în cursul dimineții de marți, 17 octombrie, polițiștii au identificat minorul, fiind vorba despre un copil, de nouă ani, cu domiciliul în municipiul Tecuci. Acesta a fost condus, împreună cu mama sa, la sediul Poliției Municipiului Tecuci, iar cercetările sunt continuate, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc acest incident și pentru luarea măsurilor legale”, a explicat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Având în vedere că minorul are sub 14 ani, acesta nu va răspunde penal, iar părinții ar putea fi obligați să suporte ”costurile” gestului nesăbuit al copilului numai dacă locatarii afectați s-ar îndrepta pe cale civilă, în instanță, împotriva lor.

Citit 1686 ori Ultima modificare Marți, 17 Octombrie 2023 17:49

2 comentarii

  • postat de Stanex
    Miercuri, 18 Octombrie 2023 09:10
    95.77.107.***
    Pe langa fapta pentru care nu va raspunde nimeni pe motiv de lipsa discernamant (a copilului nesupravegheat de catre cel responsabil pe bani), este de retinut ca pompierii si alte entitati pun eticheta "tablou electric" si scapa din vedere ipoteza altor vinovati.
    0
    5
  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 18 Octombrie 2023 00:44
    5.13.167.***
    In Belgia, minorii raspund penal nu parintii! Intra IN PUSCARIE DIRECT! Au si carcera, au si nivelul doi de neadaptati care nu ies in curte prea des, si au si IZOLARE! Am montat ceva echipament si de aceea stiu! Iar daca evadezi, te prind... cel mai apropiat orasel are peste 40km.
    0
    9

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.