Festivalul Toamnei, târg caritabil la Grădinița ”Ion Creangă” (FOTO)

Festivalul Toamnei, târg caritabil la Grădinița ”Ion Creangă” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Muncă, artă și dăruire, ieri, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 39 "Ion Creangă" din Galați

Pe lângă cunoștințele pe care le-au acumulat despre fructele și legumele de toamnă, micuții au învățat lecția solidarității și dăruirii, pentru că şi-au transformat sărbătoarea într-un târg cu vânzare pentru micuțul Rareș, băiețelul de patru ani care suferă de leucemie limfoblastică și care se află, în prezent, internat la Spitalul Fundeni din București, unde urmează un tratament cu citostatice.

Alături de copii, părinți și bunici, la sărbătoarea de la grădiniță a fost prezent primarul Ionuț Pucheanu, care, impresionat de drama prin care trece micuțul Rareș, a donat o sumă de bani pentru acesta și a intrat în horă alături de cei mai mici dintre petrecăreți. Primarul a fost însoțit de Costel Gafton, care este și membru în consiliul de administrație al Grădiniței "Ion Creangă".

Curtea plină, la fel și inimile

De la Zâna Toamnă până la dovlecii sculptați, preșcolarii și educatoarele au sărbătorit ediția a doua a festivalului dedicat toamnei, cu expoziții cu lucrări de toamnă, concursul preferat al copiilor, intitulat sugestiv "Dovleacul fermecat", și au încheiat sărbătoarea cu un frumos program artistic susținut în curtea unității de învățământ, unde s-a dansat și s-a cântat în voie, profitând şi de vremea superbă de afară. Pentru că au muncit de zor la dovleci și la ornarea în haine de toamnă a grădiniței, micuții au fost recompensați cu plăcinte cu măr și dovleac și cu multe dulciuri.

"Mă bucur că am putut să vin azi cu nepotul. Este mic, dar foarte inimos. Mi-a plăcut cum s-a pregătit doamna educatoare pentru această zi și ce program artistic au făcut, adaptat pentru vârsta lor", ne-a spus bunica unui pici de grupa mică.

Primarul Ionuț Pucheanu și-a exprimat admirația pentru tot ceea ce a văzut ieri la Grădinița "Ion Creangă" și ne-a declarat că i-a plăcut să fie alături de micuți de Halloween, deși pentru el nu înseamnă foarte mult această sărbătoare. "Mă bucur că am ajuns, deși puțin mai târziu, pentru că vin de la Ziua Armatei. Mă bucur că pot să celebrez cu micuții această zi. Un copil fericit înseamnă un părinte fericit", a spus edilul.

Citit 3288 ori Ultima modificare Joi, 26 Octombrie 2023 11:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.