Şase maşini făcute scrum în parcare

Şase maşini făcute scrum în parcare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Înregistrarea video arată că doi bărbaţi stropesc un BMW cu benzină şi îi dau foc *

Răzbunare, gelozie, ură – una sau poate toate dintre acestea au fost la baza actului criminal de miercuri spre joi noaptea. Dacă circumstanţele premergătoare focului sunt confuze, în schimb rezultatul era clar: ieri dimineaţă, în parcarea din spatele firmei Vega ’93, din cele şase maşini cărora li se pusese foc în timpul nopţii rămăseseră doar fiare carbonizate. 

Incendiatori, lanterne şi mister

Un BMW decapotabil în valoare de 70.000 de euro prefăcut în scrum, dar şi un Ford, un Volkswagen Passat break, un Matiz, o Kia Ceed şi un Mercedes – toate bine „coapte”, alcătuiau ieri dimineaţă tabloul sinistru din parcarea din spatele blocului PS1A (în acelaşi imobil cu sediul Vega ’93).

Paraschiv Vârtosu, preşedintele asociaţiei de locatari, ştie mai multe detalii: „Noi avem camere de supraveghere care filmează parcarea. Înregistrările sunt acum la poliţie, dar eu le-am văzut şi ştiu ce era pe ele”.

„La ora 3,34 se văd doi inşi care intră cu o lanternă în parcare. Caută o maşină, găsesc BMW-ul şi îl stropesc cu o substanţă dintr-o sticlă. Îl stropesc tot, aşa”, gesticulează omul acoperind cu mâinile spaţiul de deasupra scheletului decapotabilei.

„Apoi îi dau foc şi dispar. BMW-ul acesta nu e de aici, e o maşină care are numere de Constanţa şi este a unei doamne care este venită în vizită la nişte prieteni, în blocul acesta”.

Nici o maşină nu are Casco

Proprietara BMW-ului refuză să comenteze, dar în parcare oamenii sunt dornici să discute „senzaţionalul”: „Dacă au Casco, nu are nici unul nicio problemă”, zic ei referindu-se la proprietarii maşinilor.

După cum aveam însă să aflăm mai târziu, nici măcar una dintre cele şase maşini prăjite nu beneficiază de poliţă Casco. Iar aceasta pare a fi cea mai mică problemă…

Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi: „Poliţia urmăreşte înregistrările de pe camera de supraveghere a parcării, cercetările pentru depistarea responsabililor de declanşarea incendiului fiind în plină desfăşurare. Toate maşinile au asigurare RCA”.

„BMW-ul nu are RCA valabil”

Din nefericire, lucrurile nu sunt simple, deşi asigurarea RCA pare să nu lipsească. Unul dintre proprietarii maşinilor explică: „M-au trezit sirenele pompierilor şi ale Poliţiei. Ştiam că parcasem maşina în zona în care interveneau pompierii. Doamna care este proprietara BMW-ului era şi dumneaei jos, dânsa este din Constanţa şi nu are serviciu stabil”.

„E dezastru – nici una dintre maşini nu are Casco, iar RCA-ul BMW-ului, maşina de la care a pornit focul, nu a fost recunoscut de asiguratorul Uniqa, care a spus că nu este valabil. Mi-a zis un vecin care s-a dus cu o copie, ieri dimineaţă, la asigurator. Noi cum ne reparăm în cazul acesta maşinile?”, întreabă disperat proprietarul uneia dintre maşinile „prăjite” în incendiul de alaltăieri noapte.

Pagubă de peste 100.000 de euro

Căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi: „Am fost sesizaţi în legătură cu incendiul la ora 3,38 şi am intervenit imediat cu două autospeciale cu spumă. Focul a fost lichidat la ora 4 dimineaţa, după 20 de minute de intervenţie”.

Deşi nici Poliţia, nici ISU nu au făcut un total al valorii pagubelor, se pare că suma depăşeşte 100.000 de euro – având în vedere că doar BMW-ul are o valoare de 70.000 de euro.

Citit 3318 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.