Cel mai tare dirijor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Premiu internaţional pentru un dirijor de orchestră român din Spania: Mihnea Ignat, dirijorul Orchestrei Filarmonice a Universităţii din Alicante, a primit Premiul Special al Filarmonicii Toscanini din Italia, în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Concursului Internaţional de Dirijat de Orchestră, „Arturo Toscanini", organizat la Parma (Italia).

Dirijorului român i-a fost atribuit acest premiu cu unanimitate de voturi, la una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale de specialitate, la care s-au prezentat 117 de candidaţi, dintre care 12 au fost invitaţi să concureze la Parma. Mihnea Ignat s-a impus în finala în care au rămas doar patru dirijori. Câştigătorul acestui premiu a fost invitat să dirijeze concertul din 7 aprilie 2011 al Filarmonicii Toscanini, la Auditoriul "N. Paganini" din Parma.

Mihnea Ignat, născut la Craiova în 1980, a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi la Universitatea de Muzică şi Arte Frumoase la Viena. Este dirijorul titular şi directorul artistic al Orchestrei Filarmonice a Universităţii din Alicante, de la înfiinţarea acesteia în 2005.

* Halloween la Londra: Românii din Londra se întâlnesc duminică, 31 octombrie, la o petrecere de Halloween ce va avea loc la Clubul românesc Unique din capitala Angliei.

* Lansare la Espacio Niram din Madrid: Espacio Niram din Madrid va găzdui sâmbăta asta, de la ora 21.30, prezentarea cărţii "Cât mai e vreme", de Rodica Elena Lupu.

Este cel de al doilea eveniment transmis în direct din Espacio Niram de Radio Diaspora Internaţional, din Statele Unite, care a celebrat astfel aniversarea primului an de viaţă al Spaţiului cultural şi artistic „Niram", înfiinţat de artistul plastic român stabilit în Spania, Romeo Niram.

Rodica Elena Lupu a publicat peste 30 de volume de proză şi poezie, precum şi eseuri şi povestiri în reviste din România şi din străinătate.

Citit 1151 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.