Avem pompieri şi la Pechea

Avem pompieri şi la Pechea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inaugurarea întreruptă de prima alarmă – gospodărie în flăcări la Slobozia Conachi *

Campionul Lucian Bute, colonelul Vasile Balaban (şeful Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi), generalul Viorel Zaharia (fostul comandat al ISU Galaţi), Iancu Boldea (primarul din Pechea), deputatul Victor-Paul Dobre, Mihai Capră (ministrul secretar de stat în Ministerul de Interne) – inaugurarea de sâmbătă, 30 octombrie, a celei mai noi unităţi de pompieri din judeţ nu a precupeţit nici un efort din partea oficialităţilor pechene.

La ei, în comuna Campionului

Încântaţi să se afle în prezenţa campionului lor, localnicii şi-au dat fericiţi coate tot ceremonialul: „Ăsta cine-i?”, „E ministru, bre!”, „Aha, cred că a sunat Lucian la Bucureşti”, a venit explicaţia convinsă.

Modest şi degajat, campionul s-a salutat jovial cu vechiul său prieten, generalul Zaharia, a strâns toate mâinile oficiale, a zâmbit la poze şi a tăiat şi panglica Garnizoanei de Intervenţie a Pompierilor Pechea.

Ceremonie cu intervenţie

De declaraţii nu prea a fost timp, din motive… profesionale: la ora 11,50, la câteva zeci de minute după începerea festivităţii, a sunat prima alarmă, iar angajaţii ISU au lăsat ceremonia şi au sărit în autospeciala care i-a şi dus la primul incendiu, în Slobozia Conachi.

„Într-o oră incendiul a fost lichidat, la gospodăria lui Vasile Andrei, din Slobozia Conachi, arzând furajele pregătite pentru animele. Conform primelor cercetări, se pare că focul a fost pus intenţionat”, a declarat căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

112, cu pompierii Pechea, vă rog!

36 de subofiţeri, o autospecială şi un camion – iată „zestrea” cu care pleacă la intervenţii Unitatea de Pompieri din Pechea. Salvatorii de aici sunt instruiţi să intervină în caz de inundaţii, furtuni, incendii, cutremure, alunecări de teren, accidente, avarii sau explozii.

Date tehnice

Aflată la 32 de kilometri de Galaţi şi 52 de kilometri de Tecuci, unitatea de pompieri din Pechea va deservi Lupele, Costache Negri, Cuza Vodă, Independenţa, Piscu, Vameş, Rediu, Plevna, Suhurlui, Slobozia Conachi şi Izvoarele.

În aceste localităţi, în perioada ianuarie 2005 – august 2010, s-au produs 88 de incendii, 189 de intervenţii SMURD şi şase cazuri de asistenţă a persoanelor.

Cele mai multe intervenţii s-au produs în comuna Pechea (72), în comuna Independenţa (59), în comuna Piscu (47) şi în comuna Slobozia Conachi (46).

Prin înfiinţarea Unităţii de Pompieri Pechea, timpul de răspuns pentru această localitate se reduce cu 90 la sută, iar pentru localităţile care fac parte din raionul de intervenţie al subunităţii nou-înfiinţate, timpul de răspuns se reduce cu 57 la sută.

Citit 2530 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.