S-au aprins luminițele de Sărbători. Galațiul, colorat și strălucitor (FOTO)

S-au aprins luminițele de Sărbători. Galațiul, colorat și strălucitor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Dragi gălățeni, cu riscul de a părea malițioși, vă rugăm să aveți grijă cum și pe unde călcați! Nu de alta, dar cu privirea captivată de ghirlande și decorațiuni luminoase, riscați să vă împiedicați de crengile și copacii rupți, pe care nu i-a ridicat (încă) nimeni. Ori să nu băgați de seamă gropile, denivelările și celelalte capcane care atentează la picioarele dumneavoastră!

Trecând cu băgare de seamă peste realitatea de jos, mai bine să ne îndreptăm atenția spre luminile sărbătorești. Care fac din Galați un oraș mai puțin gri și tern. Un oraș luminos și strălucitor... cel puțin în zonele în care iluminatul festiv funcționează.

Ca și anul trecut, momentul festiv al aprinderii luminițelor de sărbători a avut loc de Sfântul Andrei, joi, 30 noiembrie 2023, la ora 18,04, în Grădina Publică, parc devenit neîncăpător pentru că a fost transformat în "Orășelul lui Moș Crăciun", găzduind, deopotrivă, și Târgul de Crăciun. Pe strada Domnească, în zona Primăriei, ghirlandele s-au aprins înainte de ora 17,00. În schimb, de la intersecţia cu Basarabiei, strada Domnească a fost cufundată în întuneric încă o oră.

Invitându-vă să vă bucurați de luminițele festive montate pe principalele artere ale orașului, reamintim explicația oficialităților la întrebarea gălățenilor: "De ce nu s-au montat decorațiuni și în cartiere?". "Nu există nicăieri în lume iluminat de sărbători peste tot. Luminile sunt concentrate într-o anumită zonă, tocmai pentru a crea atmosfera necesară", susțin autoritățile.

Citit 5459 ori Ultima modificare Vineri, 01 Decembrie 2023 15:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.