Tradiții, muzică și istorie la sărbătoarea Școlii Nr. 20 (FOTO)

Tradiții, muzică și istorie la sărbătoarea Școlii Nr. 20 (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Și în 2023, ca și anul trecut, echipa managerială a Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” - Tincuța Tufă - director și Alina Sârbu – director adjunct -, de care ține, ca structură, Școala Gimnazială Nr. 20 din Galați, a urat, miercuri, 6 decembrie, „Bun venit!” elevilor, părinților și invitaților la sărbătoarea impozantei școli pe care toți o știm, din strada Traian nr. 318. 

Festivitatea a fost deschisă de directorul unității școlare care a prezentat cadrele didactice - foști dascăli ai școlii și dăltuitori de minți și suflete, continuând cu slujba religioasă ținută de preotul Cornel Gagiu de la Biserica „Întâmpinarea Domnului” și momentul artistic pregătit de elevii școlii. Pregătiți de doamna profesoară de limba română, Simona Manuela Avram, și-au făcut debutul ca prezentatori ai evenimentului elevii Alexandru și Andra, preluând atent microfonul unul de la altul.

Copiii de la grădiniță au cântat ”Dragu-mi-i unde-am venit”, apoi au prezentat, cu clasa pregătitoare, un dans popular.

”Ciuleandra”, vechi dans popular cu origini muntenești, în care fiecare participant este atras, încet-încet, de frenezia ritmului, a venit în fața publicului prin elevii din clasa I Step by Step, iar clasa a II-a Step by Step, în colaborare cu doamna Geanina Felea și cu Palatul Copiilor, a adus audienței bucuria unei hore moldovenești, dar și a dansului “Brașoveanca”. Elevele Natalia Mânză și Andreea Drăgan, tot de la clasa a II-a Step by step, au recitat, iar de la clasa a IV-a a venit colindul ”Să fim mai buni!”

Nici foștii elevi ai școlii nu și-au uitat alma mater, Lăcrămioara Dobre, absolventa Școlii Gimnaziale Nr. 20, încântând asistența cu talentul său, iar Ionuț Pricopi aducându-și un prieten pentru a dărui publicului un moment de colinde. Foștii dascăli ai școlii au fost și ei încântați de această zi. ”Sunt onorată că nu uitați «VECHEA GARDĂ» și păstrați tradiția sărbătoririi acestui vechi lăcaș de cultură și educație”, a scris, printre alții, în Cartea de Onoare, învățătoarea Ileana Rusu. 

Asociația „Danubiana” Galați, prin Antoaneta Crudu și Aurelian Niculescu, i-a „înregimentat” pe elevi, îmbrăcându-i în uniforme militare corespunzătoare unei perioade istorice mai lungi. Susținut și de profesorul de istorie Marian Anghel, Aurelian Niculescu a prezentat, rând pe rând, uniforme și recuzita de la daci până la Primul Război Mondial, o lecție de istorie trăită altfel. 

Bibliotecara Viorica Negură a pregătit un moment-surpriză, prezența Ansamblului de saxofoniști conduși de Ștefan Negură. Întreaga școală a răsunat de sunetele melodioase ale acestor instrumente deosebite, artiștii oferind ascultătorilor un repertoriu de neuitat. Colectivul școlii le mulțumește elevilor și îi felicită pentru tot ceea ce fac în cadrul Asociației pentru Promovarea Patrimoniului Cultural din județul Galați, în special coordonatorului Ștefan Negură, om de muzică, provenit dintr-o familie de muzicieni, talentat și înzestrat, așteptat cu drag și interes și cu alte ocazii.

Citit 1423 ori Ultima modificare Vineri, 08 Decembrie 2023 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.