Îngerași ucraineni din Brăila, cu colinda din străbuni la „Viața liberă” (FOTO și VIDEO)

Îngerași ucraineni din Brăila, cu colinda din străbuni la „Viața liberă” (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(117 voturi)

Fundația „Inimă de Copil” din Galați ajută cât poate și prin împrejurimi. După ce au venit la redacție copii de la Centrul fundației din Pechea, un grup de copii ucraineni refugiați la Brăila au venit să ne colinde și am aflat că și ei au fost sprijiniți de „Inimă de Copil”.

De altfel, după cum ne-a spus profesorul de română-rusă Marius Mardale (absolvent de Litere la Galați, dar care nu mai vorbise rusește de 25 de ani), care-i ajută prin Centrul pentru refugiați din Brăila, entitate privată, autoritățile brăilene nu se prea implică, spre deosebire de cele din Galați, așa că orice ajutor din surse private este binevenit și apreciat. Nevoile refugiaților, majoritatea din zona Herson, unde, evident, nu se vor întoarce, sunt mari și diverse, dar copiii, mai ales, au nevoie de socializare și să fie ajutați să uite prin ce au trecut, mai ales că majoritatea au doar mamele lângă ei.

Cei cinci copii care ne-au colindat, trei fetițe și doi băieți, aveau costume făcute pentru ei de doamnele din centru, fiindcă, evident, atunci când au fugit de război nu au luat cu ei decât strictul necesar. Emoția li s-a citit în ochi și în glas, la fel și o seriozitate pe care durerea pierderii casei și a tot ce le era familiar le-a imprimat-o în suflete. La final, mai-mai să plece fără dulciuri și fructe, fiindcă nu îndrăzneau să-și umple punguțele, deși de cântat, cântaseră îngerește.

Dacă vreți să le fiți aproape micuților brăileni prin adopție, detalii găsiți și pe Facebook, pe un grup dedicat refugiaților, mai aflăm de la Marius Mardale - https://www.facebook.com/groups/557757662503519/

Până pe 7 ianuarie, puteți vota, pe site-ul „Vieții libere”, colindătorii care v-au plăcut cel mai mult. Detalii, aici.

Citit 1807 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Decembrie 2023 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.