Un bărbat a murit ars în propria locuință. Pompierii nu l-au mai putut salva

Un bărbat a murit ars în propria locuință. Pompierii nu l-au mai putut salva
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Incendiu cu final dramatic la Măstăcani, unde o casă a fost cuprinsă de flăcări în toiul nopții după ce jarul dintr-o sobă a căzut pe materiale combustibile și a aprins totul în jur.

Pompierii de la Tg. Bujor și de la Galați au fost alertați în jurul orelor 23,00, iar în momentul intervenției au constatat că focul cuprinsese deja toată casa, amenințând să se extindă și la gospodăriile din jur pe fondul vântului puternic. Misiunea a fost cu atât mai dificilă cu cât salvatorii trebuiau să caute și să recupereze o persoană, proprietarul locuinței, în vârstă de 75 se ani, despre care li se spusese că s-ar afla în casa cuprinsă de foc. 

”Concomitent cu acțiunile pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a constituit o echipă de căutare-salvare pentru căutarea unei persoane despre care vecinii și apelanta la 112, spuneau că s-ar afla în locuință. Din păcate, în interiorul unei camere a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat de 75 de ani, declarat decedat de echipajul SAJ care tocmai predase un pacient pe aceeași stradă”, a precizat cpt. Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

După stingerea incendiului, pompierii au stabilit cauza probabilă de producere a acestuia ca fiind jarul căzut din sistemele de încălzire. 

Recomandări pentru încălzire în siguranță

Deoarece suntem în plină iarnă, iar temperaturile nu se anunță deloc prietenoase, pompierii gălățeni le reamintesc cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate la exploatarea sobelor și altor mijloace de încălzire:

- NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;

- Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei de vizitare;

- NU adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă; - NU aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei sau pe aceasta;

- NU aprindeţi focul în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile;

- NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

- Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

- NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune;

- Verificaţi sobele, centralele termice şi coşurile de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi, pentru a preveni eventualele incidente cauzate de defecţiuni tehnice şi evitarea inhalării de fum şi gaze toxice;

- Utilizaţi mijloacele de încălzire fără defecţiuni sau improvizaţii pentru încălzirea locuinţelor;

- Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică din locuinţa dumneavoastră sau de la locul de muncă;

- Amplasaţi mijloacele de încălzire departe de materialele combustibile.

Citit 1323 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.