Intervenții de deszăpezire – Care sunt zonele cele mai afectate de viscol din județul Galați

Intervenții de deszăpezire – Care sunt zonele cele mai afectate de viscol din județul Galați
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Utilajele de deszăpezire duc de mai bine de 30 de ore ”lupte” grele cu nămeții și viscolul de pe drumurile din județul Galați, pentru a ține căile rutiere deschise sau pentru a acționa atunci când sunt solicitate pentru a interveni în situații de urgență și în care viețile unor oameni ar putea fi puse în pericol.

În acest context, Consiliul Județean (CJ) Galați îi avertizează pe șoferi că viscolul este în continuare foarte puternic, mai ales în localitățile din centrul și nordul județului și prin urmare ar trebui evitate deplasările, iar dacă acest lucru nu este posibil, atunci ar trebui luate toate măsurile de precauție care se impun în astfel de situații (mașină stare tehnică foarte bună, rezerve suficiente de combustibil, apă, alimente, îmbrăcăminte călduroasă etc.).

De asemenea, încercați să urmați trasee pe drumurile principale, fără a vă aventura pe drumuri lăturalnice sau unde utilajele de deszăpezire intervin cu mai multă dificultate.

”Vântul suflă cu peste 70 de km pe oră, iar zăpada este spulberată încontinuu pe partea carosabilă. Se lucrează fără oprire, de peste 30 de ore, cu zeci de utilaje pentru a menține drumurile deschise, prioritate având drumurile principale, cele cu trafic ridicat.

Viscolul formează suluri de zăpadă pe drumurile județene, la scurt timp după ce utilajele acționează, creând blocaje pe unele porțiuni de drum. Sunt zone unde s-au format nămeți de peste jumătate de metru, iar pe anumite tronsoane de drum se circulă temporar pe o singură bandă”, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea.

Viscolul creează probleme în mod special pe drumurile din centrul și nordul județului, în zonele Băleni – Cudalbi, Cerțești, Valea Mărului, Vârlezi, Furceni-Tecuci, Drăgușeni, Buciumeni, Roșcani, Rădești, Călmățui și Suceveni.

”Suntem într-o permanentă colaborare cu ISU Galați, Prefectura Galați și primarii din județ, astfel încât să putem interveni în cel mai scurt timp în situații de urgență”, a mai precizat președintele CJ Galați

Potrivit atenționărilor meteorologilor, județul Galați rămâne sub cod galben de vânt cel puțin până la ora 23.00.

În întreaga zonă de sud a Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei se semnalează vânt puternic, în rafale, asociat în unele zone și cu ninsori.

Citit 6722 ori Ultima modificare Marți, 09 Ianuarie 2024 15:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.