Foc devastator în Micro 13

Foc devastator în Micro 13
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şase butelii au pus în primejdie vieţile celor 36 de pompieri veniţi la intervenţie * 5 ore de luptă cu flăcările * Pagube imense pe strada Feroviarilor *

Intervenţia în forţă a Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi nu a putut potoli luni seara flăcările care cuprinseseră halele din spatele Liceului „Paul Dimo”.

Vreme de 5 ceasuri, începând cu ora 20 şi până la 1 noaptea, pompierii au încercat să stăvilească focul de pe strada Feroviarilor, care ar fi putut ameninţa clădirile din jur.

Butelii ucigaşe

Transformate în scrum, două hale metalice – una de 250 de metri pătraţi, aparţinând societăţi Izoconstruct SRL, şi una de 200 de metri pătraţi, a societăţii Tehnolemn Mc. SRL – nu au putut proteja în nici un fel avutul din interiorul lor.

Căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi: „Încă nu se ştie ce a provocat incendiul, cert este că cele două hale, lipite una de cealaltă, conţineau valori importante. Astfel, în hala cea mare se aflau toate utilajele societăţii, aflată în lichidare şi preluată de către lichidator”.

„În plus, tot de aici au fost scoase 6 butelii – nimeni neavertizându-i pe pompieri despre existenţa lor, fapt care a însemnat un risc enorm de explozie şi pierderi de vieţi omeneşti”.

Şase autospeciale în acţiune

Nici hala de 200 de metri pătraţi nu a fost cruţată de foc: „Aici funcţiona un atelier de tâmplărie. A ars mobilier la comandă, 300 de metri pătraţi de acoperiş, o maşină de şlefuit, un ferăstrău circular, trei tone de deşeuri de lemn, vopseluri, patru calorifere electrice, un compresor de aer, mai multe articole din lemn şi scule”, a încheiat purtătorul de cuvânt.

În niciunul dintre cazuri nu s-a putut estima deocamdată valoarea pagubei, prejudiciile fiind imense.

La incendiu au intervenit 6 autospeciale, cu 36 subofiţeri şi 8 ofiţeri. Flăcările au fost stinse abia târziu în noapte, singura veste bună fiind că nu au existat victime.

În continuare, ISU şi Poliţia cercetează motivele declanşării focului.

Citit 1717 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.