Cu maşina, prin refugiul pentru pietoni

Cu maşina, prin refugiul pentru pietoni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Să facem altul, pe stradă-n jos, unul mai trainic şi mai frumos” – trebuie să fi gândit conducătorul auto care intrat cu maşina în refugiul de pietoni din staţia de autobuz de la bănci *

Gălăţenii sunt cetăţeni responsabili. Într-atât li s-a înrădăcinat în cuget şi în simţiri grija pentru ceilalţi, încât uneori nici măcar nu-i mai deranjează că trebuie să îşi sacrifice bunurile agonisite cu greu numai ca să-şi ajute semenii.

Spre exemplu, un şofer a demonstrat – cu preţul propriei maşini, probabil - că nu este nevoie decât de un vitezoman scăpat de sub control şi gălăţenii nu vor mai fi nici pe trotuar şi nici măcar în refugiul din staţiile de autobuz.

Da, vorbim despre acel spaţiu mic, dotat cu o bancă îngustă, unde de dimineaţă se adună inclusiv copii şi bătrâni care aşteaptă autobuzul, în faţa sediului central al ING Bank.

Cum a reuşi eroul nostru să-şi facă datoria faţă de societate? A intrat cu maşina direct în refugiu, turtindu-l şi smulgând totodată  şi câţiva piloni de protecţie de pe margine trotuarului. La buza bordurii, o baltă de ulei cât toate zilele şi multe cioburi de sticlă stau mărturie că impactul a fost unul violent, nu glumă! 

Departe de a considera că atitudinea rutieră a şoferului care a comis-o în asemenea hal este una condamnabilă (şi care ar trebui de altfel să-l coste carnetul până nu ne va costa pe noi viaţa) ţinem să-i mulţumim pentru efort şi pentru că şi-a sacrificat maşina şi a dat o nouă gaură în bugetul public pentru reparaţii.

Dacă am avea mai mulţi astfel de semeni, ni s-ar rezolva toate problemele demografice. 

Citit 1574 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.