Românofobie în Italia

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cetăţeni de serie B, chiar şi pentru carabinieri: Fabrica di Roma, Provincia Viterbo, 10 octombrie, seara. O patrulă de carabinieri decide ridicarea autoturismului unui cetăţean român în care se găseau soţia, sora şi fiul acestuia de 2 luni.

Un alt cetăţean român în vârstă sesizează ciudăţenia situaţiei, fiind orele 23,00 şi filmează toată scena. Şoferul italian al maşinii de tractare, deranjat de faptul că bătrânul român înregistrează, îl agresează, fracturându-i mandibula.

Acesta se prăbuşeşte la pământ în faţa carabinierilor, care găsesc oportun, în loc să îi acorde protecţie, să îl ameninţe, la rândul lor: „Ridică-te sau dăm peste tine cu o maşină”, „Ridică-te sau îţi punem cătuşele” şi când soseşte salvarea îi dau primul ajutor agresorului italian care nu este deloc rănit, faţă de victima română cu mandibula fracturată.

În aceeaşi seară, italianul prezintă un denunţ în care susţine că a fost agresat de român (considerând probabil că oficialii carabinieri îi vor ţine partea) şi pe 12 octombrie ziarul „Corriere di Viterbo” titra în prima pagină:

„Român agresează şoferul unei maşini de tractare”. „Spre norocul nostru există un material video al incidentelor petrecute, ziarul „Corriere di Viterbo” publicând un articol de corecţie în pagina 6, ca urmare a vizionării acestuia.

În înregistrare uimeşte atitudinea carabinierilor prezenţi, care nu numai că nu au intervenit, dar care consideră vinovată victima română care a suferit leziuni şi o spitalizare de mai mult de 40 de zile” precizează avocatul italian, care îl va reprezenta pe românul agresat în instanţă.

„Acesta este rodul înveninat al celor doi ani de campanie politico-mediatică negativă împotriva comunităţii româneşti”, declară avocatul Giancarlo Germani.

* Piesa „Zaruri şi cărţi”, pe scena la Frankfurt: Internationales Theater Frankfurt va găzdui vineri, 26 noiembrie, de la ora 20.00, spectacolul de teatru „Zaruri şi cărţi”, avându-i ca protagonişti pe Florin Piersic Jr. şi Petre Fumuru. Regia spectacolului este semnată tot de Florin Piersic Jr.

* Ambasada României la Oslo: Românii din Norvegia sunt aşteptaţi şi în această lună joi, 25 noiembrie, la sediul Ambasadei României la Oslo, la vizionarea filmului “Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”.

Citit 1040 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.