Preotul care a ucis trei oameni de Paște, scăpat de acuzații

Preotul care a ucis trei oameni de Paște, scăpat de acuzații
Preotul Florin Șerbu
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Magistrații Curții de Apel Galați au pus punct final procesului în cazul accidentului de circulație care a distrus vieți și familii, reprezentând cel mai grav eveniment rutier al anului 2018. Șoferul care a determinat coliziunea în care au fost răniți zece oameni, dintre care trei mortal, a scăpat de o parte din acuzații în cursul apelului, finalizat la aproape șase ani de la fatidica zi. Mai mult, instanța a înjumătățit și toate despăgubirile civile stabilite de Judecătorie. 

Citește și Galaţiul şi Brăila se mobilizează pentru olimpicul gălăţean, tetraplegic după un accident

Departe de ideea că o condamnare cu executare, oricât de mare, ar fi compensat cele trei vieți curmate în impactul năucitor petrecut pe 9 aprilie 2018, de Paște, pe DN 25, se poate observa lesne disproporția între gravitatea evenimentului care a nenorocit două familii și soluția finală, decisă de justiție, după șase ani de anchete și procese. 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare și despăgubiri de sute de mii de euro au fost pedepsele considerate ca potrivite de Judecătoria Galați pentru preotul Florin Șerbu din Independența, cel care se afla la volanul autoturismului care a depășit pe linia continuă și a lovit în plin alte două mașini. Într-una dintre ele se afla o întreagă familie. Bunicul, aflat pe scaunul din dreapta față, a murit pe loc. Șoferul, fiul celui decedat, de profesie instructor auto, a fost grav rănit, la fel ca și soția și fiica lor, aflate pe bancheta din spate.

Cel mai grav a ieșit din toată povestea fiul celor doi soți, Dănuț Tenea, un adolescent care a rămas infirm pe viață din cauza leziunilor extrem de grave suferite și pentru care orice despăgubire nu va fi suficientă pentru a-i reda șansa la o viață normală. În mașina preotului, doi oameni, respectiv socrii acestuia, și-au pierdut viața, iar fiica lui a fost și ea rănită. La patru ani de la accident, Judecătoria a pronunțat prima sentință prin care îl trimitea pe slujitorul bisericii după gratii pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Hotărârea mai prevedea achitarea de despăgubiri morale și materiale în valoare de sute de mii de euro către familiile celor decedați și, respectiv, către răniți.

Curtea a tăiat în carne vie

Imediat după ce judecătorii din Galați au decis să îl închidă, preotul Șerbu a făcut apel și a cerut și strămutarea procesului la o altă instanță din țară. Solicitarea i-a fost respinsă, astfel că dosarul a ajuns, în mod firesc, la Curtea de Apel Galați. Procesul la instanța superioară, început în iunie 2022, a bifat 16 termene, în cursul cărora completul a avut timp să constate prescrierea unor fapte care atârnau greu la condamnare și făceau diferența între o pedeapsă cu executare și una cu suspendare. Astfel, potrivit sentinței emise de Curte zilele trecute, faptele de vătămare corporală din culpă săvârșite de preot în privința Andreei Șerbu (fiica) și a lui Dan-Mircea Tenea (adolescentul infirm pe viață) s-au prescris și astfel inculpatul nu mai poate fi tras la răspundere și respectiv condamnat pentru ele. Preotul a rămas cu acuzația de ucidere din culpă, pentru care Curtea a redus pedeapsa de la 4 ani la 3 ani de închisoare, cu suspendare. Iar toate despăgubirile, morale și materiale, au fost, conform aceleiași sentințe definitive, înjumătățite.

Citește și Preotul care a ucis trei oameni de Paște a fost condamnat

Citit 5528 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2024 13:19

10 comentarii

  • postat de Costică G.
    Luni, 19 Februarie 2024 21:19
    86.120.239.***
    Judecătorii au primit pensiile speciale și alte beneficii, tocmai pentru asemenea lucruri! Câtă vreme vor lua deciziile așteptate, vor rămâne cu ele. Nimic nu e gratis in Romania.
    0
    16
  • postat de Ionut
    Luni, 19 Februarie 2024 08:15
    5.13.152.***
    Oare astfel de judecatori pot dormi linistiti? Mai iau si pensii speciale!!! Ce jigodii !
    1
    93
  • postat de AdyGL
    Luni, 19 Februarie 2024 08:06
    92.86.16.***
    Trist ceea ce se intampla cu justitia din Romania.
    Astfel de cazuri ar trebui judecate in sistem de urgenta si sa fie gata in maxim 1 an. Ce era asa greu de dovedit in cazul accidentului care s-a soldat cu morti si raniti???
    Oare expresia "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" merge aici?
    3
    85
  • postat de viata pe balta
    Luni, 19 Februarie 2024 07:36
    82.76.144.***
    în articolele cu astfel de sentințe, se poate publica nume și prenume judecător, ca să aflăm cine sunt șpăgarii sistemului?!
    3
    88
  • postat de dan
    Luni, 19 Februarie 2024 07:06
    109.99.195.***
    mafia in toata splendoarea ei!pe timpul lui ceasca erau secretarii de partid care aveau o relativa imunitate!acum sunt popii,justitia,poiticienii!nimic nu s-a schimbat!si mai vreti ca cei plecati afara se revina in tara!doar daca sunt nebuni.....!
    3
    81
  • postat de Justitia e acolo ...pe fundul Dunarii . Probabil ca sfintia sa inca mai tine slujbe .....
    Luni, 19 Februarie 2024 04:39
    108.245.201.***
    Astia sunt judecatorii care vor beneficia si de pensii speciale de mii de euro pe luna . Cata nesimtire , oamenii aia au fost ucisi pur si simplu unii au ramas invalizi pe viata si acest criminal ...cu suspendare ??!!! Serios ? Rusine acestor nesimtiti . Oare cat mai suportati romanasilor ?????
    2
    83
  • postat de Mario
    Duminică, 18 Februarie 2024 21:00
    89.137.136.***
    Cea mai mare mizerie...justiția din România...criminalul ăsta tb să ia pușcărie pe viață...și ăștia l au albit...a dat șpaga fără nr să scape de detenție...altfel nu se explică această decizie halucinanta...
    6
    108
  • postat de Mihail
    Duminică, 18 Februarie 2024 20:43
    5.13.170.***
    Banii fac legea,un amarat,judecat corect,infunda pușcăria...No comment! Sunt fff bucuros că unicul meu copil a ales sa trăiască în Germania!!!
    8
    103
  • postat de Von Bergovicz
    Duminică, 18 Februarie 2024 20:05
    109.166.130.***
    Dacă legea pământească nu i a pus probleme de legea divina nu scapă nimeni. Părintele cunoaște Legea Compensației și va urma echilibrarea dezechilibrului Cosmic creat prin fapta sa. Bine că are copii deci se va plăti fapta fara doar și poate
    18
    63
  • postat de CORNEL
    Duminică, 18 Februarie 2024 19:39
    86.124.202.***
    O SENTINȚĂ PRECUM JUSTIȚIA DIN ROMANIA -VARZĂ-! Niște oameni uciși,niște copii nenorociți pe viață,și o sentință LA MIȘTO dată de hahalerele din justiție! RUȘINE NENOROCIȚILOR!!!
    3
    125

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.