O româncă a pictat pentru Oprah

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primul preot misionar, după 1.400 de ani: Preasfinţitul Părinte Episcop Daniil a hirotonit la finele săptămânii trecute primul preot ortodox român misionar la sud de Dunăre, după 1400 de ani, în persoana diaconului Iel Buobu Lui, un român timocean din Bigrenita, Valea Moraviei, Serbia. Preasfinţitul Daniil a subliniat faptul că de peste 1.400 de ani nu a mai fost hirotonit un preot ortodox pentru aceste plaiuri româneşti şi se împlineşte astfel dreptatea că românii din această zonă să primească un preot şi un diacon, deşi, oricum, pentru cele peste 150 de sate româneşti din Serbia de răsărit, numărul slujitorilor la altar este extrem de mic.

* Concert la Milano: Naistul Gheorghe Zamfir va susţine un concert vineri, 26 noiembrie, la Cine-Teatrul San Cipriano din Milano. Alături de maestrul român, pe scenă vor mai urca 11 membri ai orchestrei Iurie Borş. Reprezentaţia va dura o oră şi jumătate, iar intrarea este liberă.

* Corul Symbol va cânta la Viena: Corul Symbol al Patriarhiei Române va participa în perioada 23-29 noiembrie la un concurs coral internaţional care se va desfăşura la Viena, Austria. Tinerii români vor interpreta piese muzicale religioase şi creaţii româneşti.

* Întâlnirea preoţilor, la Paris: În perioada 22-24 noiembrie va avea loc la Paris, în Franţa, întâlnirea preoţilor români greco-catolici care îşi desfăşoară activitatea în Europa.

* Adriana Oancia, pictoriţa din Chicago: Printre românii talentaţi care au emigrat în Statele Unite în ultimul deceniu şi cu care ne putem mândri se numără şi pictoriţa Adriana Oancia. Este bănăţeancă de origini, din Timişoara, iar de câţiva ani locuieşte la Chicago. Prin talent, muncă şi multă perseverenţă a reuşit să se facă cunoscută în lumea artiştilor din Statele Unite, unele din lucrările sale fiind achiziţionate de personalităţi precum Donald Trump sau Oprah Winfrey.

Era în ultimul an de facultate, la design interior, când a avut şansa să plece în Statele Unite. Şi a plecat.  Munceşte 18-20 de ore pe zi, lucrează cu câteva galerii din Chicago şi vinde lucrări cu sume cuprinse între 200 de dolari şi 5, 6 sau 7 mii de dolari. Depinde de client, de dimensiune, de stil...

Citit 755 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.