Finanțare de la CJ Galați pentru echipa de robotică RoSophia

Finanțare de la CJ Galați pentru echipa de robotică RoSophia
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a alocat banii necesari pentru ca echipa gălăţeană RoSophia, a Centrului Judeţean de Excelenţă Galaţi, să participe la Mondialele de Robotică din Statele Unite ale Americii, care se vor desfăşura la Houston, în perioada 17-20 aprilie 2024, potrivit unui comunicat de presă al instituției. În cadrul unei şedinţe extraordinare, Consiliul Judeţean Galaţi a alocat 160.000 de lei, pentru biletele de avion şi cazarea întregii delegaţii la cea mai mare competiţie de robotică din lume, First Tech Challenge.

Citește și Echipa de robotică RoSophia va concura în SUA, la etapa mondială

                Gălăţenii de la RoSophia, câştigători ai unei competiţii regionale de robotică

"Este o mare bucurie să fim alături de aceşti copii minunaţi, care au avut un vis, au muncit pentru el şi acum vor reprezenta Galaţiul şi România la cea mai mare competiţie de robotică din lume. Au construit totul de la zero, iar acum au unul dintre cei mai buni roboţi de competiţie din lume, dotat cu sisteme unice, inovatoare. Totul creat de această superechipă de copii talentaţi, pasionaţi şi extrem de inteligenţi, coordonaţi bineînţeles de mentori experimentaţi. De aceea, fără ezitare, am venit în ajutorul lor şi le vom asigura transportul şi cazarea la Mondialele din Statele Unite ale Americii. Suntem tare mândri de ei şi le vom ţine pumnii strânşi. Ei sunt liderii de mâine ai ţării", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

La etapa națională, echipa de robotică RoSophia a obținut titlul de "FINALIST ALLIANCE-2PICK" şi INSPIRE AWARD - locul 2" la categoria premiilor speciale, ceea ce i-a adus la clasarea pe poziţia a treia în clasamentul final de 197 de echipe de elevi de liceu din România, şi i-a permis calificarea la etapa mondială.

Robotul echipei RoSophia ocupă locul 46 în lume, în condiţiile în care First Tech Challenge, cel mai mare program mondial de robotică, cuprinde peste 7.000 de echipe din 100 de țări.

Citit 1059 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2024 12:52

1 comentariu

  • postat de alt galatean
    Miercuri, 10 Aprilie 2024 10:09
    5.13.203.***
    Felicitari!
    succes mai departe!
    0
    1

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro