Echipa de robotică RoSophia va concura în SUA, la etapa mondială (FOTO)

Echipa de robotică RoSophia va concura în SUA, la etapa mondială (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Veşti bune de la finala naţională a competiţiei de robotică "FIRST Tech Challenge", desfăşurată la finele săptămânii trecute la Iaşi. Echipa de robotică a Centrului Judeţean de Excelenţă Galaţi, RoSophia #21455, s-a calificat la etapa mondială a competiţiei, care va avea loc la Houston, SUA. 

"Stăpânii roboţilor", cum i-am supranumit noi pe membrii echipei RoSophia #21455 din Galaţi, s-au întors de la etapa naţională a competiției "FIRST Tech Challenge" cu numeroase premii, dar şi cu o calificare la etapa mondială, care va avea loc în perioada 17-20 aprilie 2024, la Houston, Statele Unite ale Americii.

"FIRST Tech Challenge" este cel mai mare program de robotică din lume şi a fost adus în România acum opt ani de Asociaţia "Naţie prin Educaţie". Participanţii ne aduc aminte în fiecare an că nu este vorba doar despre roboţi, ci despre maşinării care construiesc oamenii de mâine.

Aventura membrilor RoSophia a început la etapa regională, acum două săptămâni, când au fost parte din alianţa câştigătoare, ocazie cu care am scris despre ei, şi a continuat cu trei zile de foc, în care tinerii au jucat meciurile de calificare, au avut interviuri de jurizare la stand şi, evident, au disputat finala.

Echipa RoSophia a fost dublu premiată, obţinând PREMIUL INSPIRE AWARD WINNER - locul 2 şi FINALIST ALLIANCE - 2ND TEAM SELECTED.

Premiul "INSPIRE AWARD" este acordat echipei care a strălucit la toate categoriile de jurizare şi care reprezintă un exemplu de profesionalism, fair-play şi eleganţă pentru celelalte echipe, atât pe teren, cât şi în afara lui.

Premiile obţinute plasează echipa gălăţeană pe locul 3 în clasamentul general, din 197 de echipe care au pornit la start. Locul asigură echipei calificarea la etapa mondială, alături de echipele Ro2D2 (Ploiești, Colegiul Național "Mihai Viteazul"), AICitizens (Focșani, Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza") și Watt’s Up (Câmpulung, Colegiul Național "Dinicu Golescu").

Cât de complicat a fost să ajungă aici? Uneori au avut program haotic, au mai tăiat din orele de somn, dar nimic nu e foarte greu, dacă îţi doreşti destul de mult şi eşti pasionat de ceea ce faci.

Şi, fiindcă până acum am vorbit, evident, mai mult despre componenta umană a echipei, le-am cerut să-mi spună ceva senzaţional despre robotul lor. "Păi, deţine recordul mondial de puncte în perioada de autonomie şi anume 186, împreună cu cel al echipei CyLiis din Iaşi, a avut cea mai bună autonomie individuală din naţionala 2+6 şi, la capacitate ofensivă, se află în top 50 din cei 7.000 de roboţi din lume’", ne-a spus Alexandru Dănuţ Duminică, liderul RoSophia.

Felicitări pentru performanţă roboticienilor gălăţeni, profesorilor şi părinţilor, succes în SUA şi îi aşteptăm cu veşti bune!

Citit 3727 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2024 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.