Un refugiu în mijlocul urbanului pietruit (FOTO)

Un refugiu în mijlocul urbanului pietruit (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(68 voturi)

Continuăm să primim, pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., informaţii şi fotografii de la cititori privind grădinile de la parter de bloc, unde florile de primăvară fac în perioada aceasta festival de culori şi parfum.

De la doamna Narcisa Elena Lupu am aflat că pe strada Iasomiei nr. 12, la blocul J2A, scara 2, din Micro 17, este unul dintre aceste locuri unde natura vibrează de culori și parfumuri. În fiecare primăvară, lalele elegante, narcise delicate, zambile jucăușe, muscari țanțoși și micșunele voioase îndulcesc atmosfera. Cafeaua de dimineață devine parcă mai savuroasă sorbită încet printre flori. De la ferestrele blocurilor, locuitorii din împrejurimi sunt întâmpinați de o feerie de culori asemenea unui curcubeu, care le aduce un zâmbet pe fețele obosite de grijile cotidiene.

Citește și Sakura de Galați, din nou în floare pe strada Războieni

              Grădina-curcubeu din Micro 21

              Lalelele şi liliacul se întâlnesc la intersecţia Oltului cu Argeşului

              Grădina Paştilor, acasă la Floricel şi Floricica

Grădinile, spune doamna Narcisa (un nume predestinat, nu-i aşa?) nu sunt doar o sursă de bucurie estetică, ci și un refugiu în natură și biodiversitate în mijlocul urbanului pietruit. Albinele și fluturii își găsesc aici hrana, iar păsările își fac cuiburi în ramurile îmbobocite ale copacilor. Îngrijirea acestor grădini este un act de iubire și devotament din partea locatarilor, care dedică timp și energie pentru a le crea și menține. Ei reprezintă adevărați gardieni ai frumuseții, transformând spațiile comune în locuri pline de viață și culoare, mai spune doamna Narcisa, iar noi nu putem decât să fim de acord şi să-i mulţumim pentru mesaj.

Citit 2466 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2024 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.