Şase ore de luptă cu flăcările în satul Odaia Manolachi (VIDEO)

Şase ore de luptă cu flăcările în satul Odaia Manolachi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Un incendiu de vegetație uscată, izbucnit la groapa de gunoi din satul Odaia Manolachi, comuna Vânători, a necesitat intervenţia pompierilor gălăţeni. Potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, evenimentul a fost anunţat în cursul nopţii trecute, la ora  21,50. La locul solicitării au fost direcționate de urgență două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Galați.

În urma incendiului de la groapa de gunoi au ars aproximativ 10.000 mp de vegetație uscată și gunoi menajer.

După aproximativ şase ore de luptă cu flăcările, a fost lichidat și ultimul focar de incendiu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată focului deschis în spații deschise.

Pompierii gălăţeni aduc la cunoștința  cetăţenilor că arderea vegetației uscate este strict interzisă. Arderea miriștilor, a vegetației uscate, a resturilor vegetale și a altor materiale combustibile constituie contravenții și se poate sancționa de către inspectorii de prevenire, cu amendă contravențională cuprinsă între 1.000 lei și 2.500 lei, conform H.G. nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor.

Trebuie reținut faptul că au fost situații când în urma unor astfel de incendii, din cauza propagării focului sub acțiunea vântului, s-au înregistrat victime omenești.

Media

Citit 3246 ori Ultima modificare Duminică, 05 Mai 2024 19:06

2 comentarii

  • postat de Avram
    Vineri, 03 Mai 2024 17:04
    5.13.155.***
    Allooo ... Garda de mediu .. se aude la dumneavoastra ? Groapa de gunoi de la Odaia Manolache.
    7
    11
  • postat de florin
    Vineri, 03 Mai 2024 12:00
    86.124.200.***
    Cunosc f bine zona!Oamenii din zona au început să fie disperati de mirosuri ,gunoaie s.a.Pe lîngă gunoaie mirosul de la canalizarea nefuncțională face viața grea oamenilor!Garda de mediu a fost anunțată dar .....
    7
    10

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro