Politicianul Tănase, un model lemn de urmat

Politicianul Tănase, un model lemn de urmat
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* A început campania electorală! Exceptând Aeroportul de la Galați, care, la o adică, se va construi și singur, dacă e nevoie, totul e precum bănuiam: trăim de ca și cum am munci și muncim de parc-am trăi. În țara lucrului bine făcut. De rușine.

În țară curge deja lapte și miere. Puține sunt expresiile care definesc așa de frumos campania electorală precum fraza anterioară. Numai că aia nu pare să fie miere, că nu de asta politicienii se bat de muscă. Despre lapte nu știu ce să spun, fiindcă vaca aia bună de muls e bănuită că vrea să distrugă Planeta. Fanii Gretei s-au prins deja că ugerul vacii seamănă cu flatulența porcului. În loc de consolare, închei cu motivaționalul preferat al fotbaliștilor: vedem ce va fi. Trăiască apa chioară și lentilele de contact sexual!

* Întrebare la Radio Erevan Ghelie: De ce Iohannis nu vede pădurea din cauza copacilor?

Răspuns 1: Pentru că Iohannis este un model lemn de urmat, domnule Tănase!

Răspuns 2: Ce-i aia pădure?!

* Într-un interviu pe teme de Feng shui culinar, secretarul adjunct NATO, Mircea Geoană, s-a lăudat că știe să facă cafea adjunctă și cacofonii la ibric. Nu întâmplător colegii de alianță îl alintă "Ibricul Mircea".

* Una dintre pasiunile-mi vinovate este să citesc anunțuri de angajare. Au un farmec aparte. Multe dintre ele conțin întrebarea: "Ești pasionat de...?"

Nici vorbă să fiu pasionat. Dacă mă angajează, o să-mi fac treaba în scârbă, din snobism profesional. Prea multă pasiune strică. E stricătoare la cer.

O altă bijuterie a anunțurilor de angajare este aceasta: "Unde vă vedeți peste 5 ani?"

Sincer?! La televizor nu, pentru că n-am loc de analiști și experți, dar am vaga bănuială că, peste 5 ani, o să mă văd în oglindă. E singurul exercițiu de imagine pe care mi-l permit.

* Să-i dea Dumnezeu sănătate, educație și agricultură bio celui care a inventat rețelele de socializare! Feisbuc mi-a amintit că, în mai 2019, Adevărul a publicat acest titlu: "Ministrul Transporturilor vine, duminică, la Galați, pentru a vedea amplasamentul propus pentru aeroport."

Martorii oculiști spun că ministrul a venit la Galați, unde a văzut amplasamentul răsturnat pe retină. De emoție, a dat vina pe carul alegoric care, în loc să aterizeze la Galați, s-a răsturnat la Caracal.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1464 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Mai 2024 00:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.