Trei spectacole de excepție, la „Fani Tardini”

Trei spectacole de excepție, la „Fani Tardini”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la spectacolele programate la sfârșitul acestei săptămâni, trei reprezentaţii aparte, pe teme diferite, dar care au drept numitor comun viaţa, cu multe dintre faţetele ei.

Așadar, vineri, 10 mai, de la ora 19.00, gălățenii sunt invitați la Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, la spectacolul „Un loc bun de muncă”, o monodramă scrisă de tânărul Laurențiu Bobeică, actor la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați. Spectacolul abordează teme actuale precum depresia, divorțul, abandonul familial, nevoia de statut social, nevoia de apartenență la un grup, teme care trezesc în publicul privitor empatie. „Acest spectacol a ieșit singur la suprafață. Târziu am înțeles că nu e neapărat despre mine. E despre toți oamenii care regăsesc în viața lor acele situații expuse de mine. M-am gândit că acesta poate fi modul în care pot aduce o întrebare în psihologia colectivă și ne vom putea cunoaște mai bine la finalul zilei, unii pe alții sau măcar pe noi înșine”, spune Laurențiu Bobeică, protagonistul şi regizorul spectacolului. 

Sâmbătă, 11 mai, ora 19.00, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” se va juca comedia „Desculț în parc” de Neil Simon, un spectacol lucrat cu dublă distribuție, în regia Laurei Moldovan şi scenografia lui Cristian Marin. „Desculț în parc” este o comedie despre asumare, acceptare, empatie, dragoste și poftă de viață, care atinge cu delicatețe, umor și optimism, subiecte precum fragilitatea relației de cuplu, la începuturile căsniciei, relația mamă-fiică, precum și depășirea unor praguri emoționale la vârsta a doua”, declară regizoarea Laura Moldovan. Joacă Flavia Călin, Ciprian Brașoveanu, Ana Maria Ciucanu, Cristian Gheorghe, Vlad Ajder şi Ionuț Moldoveanu.

Duminică, 12 mai, ora 19,00, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” se va juca „O noapte furtunoasă”, de Ion Luca Caragiale. Regia și scenografia sunt semnate de  conf. univ. dr. Radu Horghidan. Spectacolul este o coproducție Universitatea „Dunărea de Jos” Galați (Facultatea de Arte) - Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, 2022. 

 

Citit 1555 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2024 08:09

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro