Exercițiu militar internațional în Poligonul Smârdan

Exercițiu militar internațional în Poligonul Smârdan
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Aproximativ 500 de militari români și aliați participă, în perioada 24-28 mai, la exercițiul multinațional „Dacian Strike 24" (DAST24), care se desfășoară în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, a anunțat Birou de Presă al Ministerului Apărării Naționale în cursul dimineții de vineri, 24 mai. 

Conform informațiilor oficiale, DAST24-2 este condus de Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est și antrenează forțe din structurile Comandamentului Multinațional de Brigadă Sud-Est, Divizia 82 Aeropurtată (USA), Elementul Înaintat de Comandă al Brigăzii Franceze (BFCE), Grupul de Luptă al NATO din România, Regimentul 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell" și Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor". De asemenea, la exerciţiu mai participă Forțele Aeriene Române (IAR 99 Șoim, IAR 330 Puma Socat) și Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii (Eurofighter Typhoon EF2000).

DAST24-2 face parte din seria de exerciții „Dacian Strike" și este un exercițiu întrunit de comandament, cu trupe în teren. Acesta se desfăşoară concomitent în România , în poligoanele de la Smârdan și Capu Midia, de la Constanța, şi în Bulgaria , la Novo Selo.

Citit 2866 ori Ultima modificare Vineri, 24 Mai 2024 11:52

1 comentariu

  • Sâmbătă, 25 Mai 2024 16:16
    89.137.136.***
    Bravo pentru detaliile oferite privind RABLELE nato prezente la acest circ ieftin, plătit și cu banii slăvarilor ce nu au terminat ciclul primar! Acuma, nu le dați cumva la ambasadă rusă, că vă colindă diicot sau sri! Ce colonie uitată și de lumina soarelui! Toți se fac că lucrează, cică bInE!
    10
    10

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro