Cod galben, adică din nou polei?

Cod galben, adică din nou polei?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ploaie, vine îngheţul * Amenzi de la 500 la 5.000 lei pentru maşinile este 3,5 tone neechipate de iarnă *

Ieri seară, Galaţiul s-a culcat picurat de ploaie, dar s-a trezit cu ninsoare şi temperaturi de buzunar – gen 2°C, maxima zilei. Iar noi de-abia ne reînvăţasem cu binele, că avertizările meteo nu ne lasă timp nici să respirăm.

Aşadar, conform noului cod galben, în intervalul menţionat vântul se va intensifica la Galaţi, cu viteze ce vor depăşi la rafală 70-75 km/h. Vineri dimineaţă, precipitaţiile vor cădea sub formă de ninsoare.

În timpul zilei de azi, precipitaţiile şi vântul se vor diminua, dar vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, devenind chiar geroasă.

Poliţia Rutieră – cu ochii pe trafic

Nu părăsiţi oraşul, gălăţeni, ne avertizează şi comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al poliţiei Rutiere Galaţi.

„Conform acestei noi avertizări, este din nou posibilă formarea poleiului. De aceea, le recomandăm şoferilor să nu iasă cu maşinile decât dacă este neapărat necesar, iar în acel caz este vital să aibă maşinile perfect echipate de iarnă: anvelope de sezon, instalaţia de dezaburire în stare de funcţionare şi pe cea de căldură – de asemenea”.

În ceea ce priveşte maşinile de mare tonaj aflate în trafic, tonul Rutierei devine mult mai dur:

„Toate maşinile de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu pneuri de iarnă şi lanţuri, altfel şoferii riscă amenzi cu valori cuprinse între 500 şi 5.000 lei, precum şi interzicerea urmării mai departe a traseului prestabilit, până la remedierea condiţiilor meteo – maşinile fiind trase obligatoriu pe dreapta în tot acest interval”.

Iarăşi iarnă

Nici Inspectoratul Situaţiilor de Urgenţă nu este indiferent la ce va veni. Căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt:

„Informaţi-vă permanent din presă asupra condiţiilor meteo şi fiţi pregătit să rezistaţi în casă – doar să aveţi alimente şi apă. Ţineţi la îndemână uneltele pentru degajarea zăpezii şi evitaţi suprasolicitarea organismului”.

Se face frig, dar cine se plânge? Moşul nu vine decât cu sania, iar mijlocul lui de locomoţie nu este adaptat la asfaltul curat.

Citit 1200 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.