Costurile viitorului campus profesional pentru învățământ dual, aprobate de Consiliul Local

Costurile viitorului campus profesional pentru învățământ dual, aprobate de Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Nu mai puţin de 137.295.812 de lei, aceasta este valoarea investiţiei necesare pentru construirea şi dotarea unui campus profesional pentru învăţământ dual, pe terenul unde se află vechile ateliere de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”. Studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv, cu principalii indicatori tehnico-economici, a fost aprobat la ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local. Este un proiect de 22 milioane de euro, cu fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru care contractul de finanțare este semnat.

La începutul lunii aprilie anul acesta, aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă” că a fost semnat contractul pentru realizarea unuia dintre cele mai moderne campusuri pentru pregătirea profesională a tinerilor, din cadrul Consorțiului Regional Integrat pentru Învățământul Dual Galați. Consorțiul gălățean este format din Primăria municipiului Galați, ca lider de parteneriat, alături de Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Galați, Thecon,  I.V Future, Șantierul Naval Damen Galați, Grande Dolceria şi Inspectoratele Școlare Județene Galați și Brăila.

Campusul va fi construit pe un teren cu suprafaţa de 24.973 mp, situat pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 25 (Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”) și va avea în componență spații de cazare, cantine, baze sportive, săli de lectură, bibliotecă, spații de recreere, spații pentru cursuri, laboratoare tematice și ateliere de lucru unde tinerii vor putea să își dezvolte aptitudini noi, necesare pe piața forței de muncă.

Prin proiectul votat de aleşii locali se propune demolarea clădirilor existente pe teren - foste ateliere de lucru, aflate într-un grad avansat de deteriorare. În locul acestora va fi construit un ansamblu de şapte imobile care formează structura propusă a campusului.

Clădirea principală va fi compusă din zece clase de studiu, un amfiteatru, bibliotecă, săli multifuncţionale, zece ateliere de lucru şi spaţii anexe.

Alte patru clădiri, cu parter şi câte trei etaje, vor asigura spaţii de cazare – camere duble şi camere single – pentru cel puţin 300 de elevi, cabinet medical, cameră pedagog, spălătorie şi spaţii anexe. Un alt corp de clădire este destinat cantinei şi spaţiului de luat masa, cu o capacitate de 180 de locuri, dintre care 120 la interior şi 60 pe terasă.

Cea de-a şaptea clădire va fi o sală de sport cu o capacitate de 180 de locuri, la care se vor adăuga trei terenuri de sport multifuncţionale cu împrejmuire, tribune metalice şi iluminat de noapte.

Durata de realizare pentru investiţie este de 24 de luni. Deocamdată, pe pagina de Facebook a primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, au fost făcute publice fotografii actuale ale spaţiilor dezafectate şi imagini din conceptul campusului.

Citit 3254 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Octombrie 2024 23:49

2 comentarii

  • postat de un galatean
    Luni, 14 Octombrie 2024 01:45
    81.196.154.***
    cand ii auzi cu piata fortei de munca risti sa faci infarct de ras ... care piata a fortei de munca? unde, cand, cum?
    Aveti grija sa nu cumva sa-i supracalificati si sa inceapa tinerii sa faca mofturi la salarii, ca se supera "patronatele" din romania si iau muncitori din afara ...
    0
    1
  • postat de Nicusor
    Duminică, 13 Octombrie 2024 08:37
    5.13.171.***
    Sifonari pentru studii de fezabilitate. Sigur va fi ca si:
    Artera de legatura prin curtea Politiei de Frontiera;
    Metroul lui Boc;
    Faleza inferioara si superioara;
    Valea orasului (Tiglina);
    Parcarile supra/supraterane: Bloc J5 Micro 20, Spitalul de copii, Teatrul Dramatic, Micro 39, Sindicat
    2
    18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.