Corneliu Mangalea – urmărit penal pentru evaziune fiscală

Corneliu Mangalea – urmărit penal pentru evaziune fiscală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Două societăţi – o datorie de 700.000 de lei *

Conform surselor noastre, omul de afaceri Corneliu Mangalea, fostul patron al clubului CSU Metal Galaţi (volei feminin), este urmărit penal pentru evaziune fiscală. Cifra totală datorată statului de către societăţile lui Mangalea se ridică la valoarea de 721.588 de lei.

Ofiţerii de la Investigarea Fraudelor au mai făcut o „victimă” printre magnaţii oraşului. Fost candidat independent la Primăria Galaţiului la alegerile din 2008, Corneliu Mangalea este în acest moment urmărit penal pentru evaziune fiscală, confirmă surse care vor să-şi păstreze anonimatul.

Mai mult: datele din comunicatul de presă al Poliţiei demonstrează că activitatea evazionistă a fostului patron al echipei campioane CSU Metal Galaţi (volei feminin) a început fix în acelaşi an în care Mangalea viza ocuparea postului de primar al oraşului.

Şi „administrator”, şi „reprezentant al unui club sportiv”

„La sfârşitul lunii septembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva învinuitului Corneliu M., pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

În calitate de administrator al unei societăţi comerciale, Corneliu M. nu a virat în termen de 30 de zile de la scadenţă, impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă datorate de societate, aferente perioadei iulie 2009-iunie 2010, în valoare totală de 697.923 lei.

De asemenea, Corneliu M., în calitate de reprezentant al unui club sportiv, nu a virat în termen de 30 de zile de la scadenţă impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă datorate statului, aferente mai multor luni din cursul anilor 2008-2010, în valoare totală de 23.665 lei, fiind cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Cercetările continuă cu învinuitul în libertate în vederea recuperării prejudiciului”, încheie comunicatul de presă al Poliţiei Galaţi.

Patron de campioană

„Viaţa liberă” a încercat în cursul zilei de ieri să îl contacteze pe fostul patron al echipei de volei CSU Metal Galaţi, dar acesta a respins apelurile reporterului, care vizau obţinerea punctului său de vedere privind evaziunea fiscală pentru care este urmărit penal.

În 2008 – anul de debut al investigaţiilor privind evaziunea fiscală de la clubul sportiv al cărui reprezentant era - patronul campioanei şi candidatul la Primărie le explica gălăţenilor în programul său electoral: „Obiectivele Primăriei nu se stabilesc după priorităţi politice, ci după nevoi cetăţeneşti şi gospodăreşti; resurse nu înseamnă doar un buget anemic şi suficient doar pentru cârpeli mărunte, ci şi parteneriate avantajoase în proiecte economice, fonduri şi finanţări dedicate, împrumuturi precum şi multe altele…”.

Cad capete la Galaţi

Corneliu Mangalea a încheiat cursa pentru Primărie din turul întâi al alegerilor, clasându-se atunci pe locul al cincilea - în spatele câştigătorului Dumitru Nicolae (PSD), care a fost urmat de Andrei Lişinschi (PDL), Marius Stan (PNL), Răzvan Avram (PC) -, cu un procent de 4,6 la sută din voturile valabil exprimate (adică 4.282 de voturi).

Omul de afaceri Corneliu Mangalea nu este primul nume mare pe lista ofiţerilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Luna trecută, „Viaţa liberă” scria despre procesul intentat soţiei patronului firmei WBC Security, dar şi despre urmărirea penală a unei firme de construcţii, în ambele cazuri fiind investigată activitatea de evaziune fiscală.

Citit 3642 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.