Mobilă, scrum şi durere

Mobilă, scrum şi durere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mobilă, scrum şi durere

·    O ţigară aruncată la întâmplare a declanşat iadul sâmbătă, în Micro 19

·    Un întreg magazin de mobilă a fost mistuit de flăcări

Un puternic incendiu a izbucnit sâmbătă, la ora 12, într-un magazin de mobilă din Micro 19, vizavi de Spitalul Judeţean, la parterul unui bloc cu zece etaje. 82 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă. Reprezentanţii I.S.U. Galaţi au intervenit cu toate forţele, iar după aproximativ o oră incendiul a fost lichidat.

Probabil, un locatar

Panică şi fum. Sâmbătă, circulaţia spre „Ultimul Leu” spre Micro 19 a fost blocată, traficul deviindu-se spre alte artere. Unul dintre cele mai grave incendii din Galaţi, din 2008, a mistuit un magazin de mobilă şi, odată cu acesta, marfă şi investiţii de peste trei miliarde de lei vechi. Totul, se pare, din cauza unei ţigări aruncate neglijent. 82 de oameni (60 de adulţi şi 22 de copii) - adică cele trei nivele ale blocului aflate chiar deasupra magazinului - au fost evacuaţi. „Pompierii au reuşit să salveze magazia societăţii, aici aflându-se bunuri în valoare de 150.000 de lei. S-a intervenit cu cinci autospeciale şi un echipaj al S.M.U.R.D.-ului”, a declarat locotentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al I.S.U. Galaţi.

„Incendiul produs sâmbătă la un magazin de mobilă situat într-o zonă aglomerată a oraşului Galaţi a fost produs de o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare chiar de către unul dintre locatarii blocului la parterul căruia se afla magazinul respectiv”, a explicat ieri Viorel Zaharia, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. 

Foc-foc, dar de ce?

„Ni s-a explicat faptul că sâmbătă dimineaţă, magazinul recepţionase marfă. Ambalajele de carton şi alte materiale inflamabile au fost depozitate temporar undeva în afara magazinului, pentru că trebuia recepţionată o nouă tranşă de marfă. În acest timp, cineva a aruncat de la balconul unui apartament situat deasupra magazinului o ţigară peste acele ambalaje. Focul s-a aprins rapid în exterior. S-a extins însă, iar din cauza căldurii s-a spart una dintre vitrine. Flăcările au pătruns în incinta spaţiului comercial şi au distrus în întregime marfa existentă acolo”, a declarat comandantul I.S.U. Galaţi, care a precizat că nu există nici o îndoială în ce priveşte cauzele producerii incendiului, însă cel vinovat va fi imposibil de identificat. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Însă panica locatarilor din bloc este greu de povestit, iar scenele evacuării nu vor fi prea uşor uitate de cei care s-au aflat sâmbătă acasă, cu focul aprins la parterul blocului.

Tudor Neacşu, Elena Parapiru,

Citit 2002 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.