Vreme înşelătoare. Atenţie la drum!

Vreme înşelătoare. Atenţie la drum!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„În această perioadă, mai ales noaptea, s-a semnalat frecvent ceaţă, motiv pentru care conducătorii auto ar trebui să îşi ia măsuri suplimentare de precauţie, atunci când se află la volan”, ne informează purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi, subinsp. Aurelian Ropotan.  „În primul rând, şoferii trebuie să se asigure de buna funcţionare a sistemelor de iluminat şi semnalizare ale maşinilor pe care le conduc. Apoi, trebuie să funcţioneze corespunzător climatizarea şi sistemul de dezaburire”, precizează purtătorul de cuvânt de la Rutieră.

De asemenea, este recomandat să circulaţi cu farurile aprinse, chiar şi ziua, pe toate categoriile de drum. Nu uitaţi să folosiţi şi luminile speciale de ceaţă, atunci când e cazul.

„Îi sfătuim pe şoferi să adapteze viteza la condiţiile de drum umed, iar dacă se lasă ceaţa să păstreze o distanţă mai mare decât de obicei faţă de maşinile aflate în faţă, în trafic. Sunt de evitat manevrele de depăşire care nu se dovedesc absolut necesare. Nu se recomandă, în aceste condiţii, nici acţionarea bruscă a sistemelor de direcţie sau frânare”, a conchis subinsp. Aurelian Ropotan.

Citit 882 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2011 22:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.