Fata implicată în scandalul de la ”Jean Monnet” este din Galați

Fata implicată în scandalul de la ”Jean  Monnet” este din Galați
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tatăl  fetei, un om de afaceri din orașul nostru susţine că va face tot posibilul să demonstreze că fiica sa a fost violată de către profesorul de sport.

Eleva care acuză că a fost  violată de profesorul  de educație fizică de la Liceul Teoretic ”Jean Monnet” este fiica unui om de afaceri din Galați. Am reușit să luăm telefonic legătura cu el pentru a afla cum stau lucrurile exact din gura părintelui care și-a însoțit fiica, atunci  când a depus plângerea la Poliție.

”Eu am fost plecat săptămâna trecută în Germania. Fata mi-a spus la telefon despre viol abia miercuri, iar joi am luat avionul, am venit în țară și am mers la Poliție. Fiind minoră, fata mea nu putea depune plângere neînsoțită de unul dintre părinți. E adevărat că am  depus plângerea după cinci zile, dar sfătuită de colege, fata abia miercuri a avut curajul să-mi spună”, susține tatăl fetei, răspunzând astfel acuzațiilor potrivit cărora, dacă ar fi fost  într-adevăr violată, fata ar fi  depus plângere mai devreme.

”A  spus în fața profesorilor că s-a îndrăgostit de ea” 

Omul de afaceri gălățean susține că fiica sa nu avea cum să aibă o relație cu profesorul respectiv, întrucât ea a revenit în România abia anul acesta, iar la Liceul ”Jean Monnet” este elevă de pe 12 septembrie 2011. ”În șase săptămâni nu avea cum să-și facă o asemenea relație. Eu o duceam și-o aduceam  zilnic de la școală. Mai mult decât atât, domnul profesor cel atât de iubit de elevi nici nu prea dădea pe  la ore. Când i-a dat  banii pentru excursie a fost prima dată când l-a văzut. Nici nu mi-am imaginat că, dacă o  las în excursie cu doi  profesori, i se poate întâmpla așa ceva. Să fie abuzată tocmai de un profesor”, mai spune părintele fetei.

Acesta susține că, deși profesorul a fost eliberat, deoarece în certificatul medico-legal întocmit cu întârziere nu s-au putut consemna urme clare ale violului, există elevi și profesorii care vor depune mărturie la proces: ”Profesorul respectiv a recunoscut în plin consiliu de administrație că s-a dat la fiica-mea. A spus în fața profesorilor că s-a îndrăgostit de ea și și-a dat demisia, a spus că nu știa că e minoră. Parcă ar avea asta vreo importanță atunci când a abuzat de ea. L-a și întrebat directoarea dacă are de gând să violeze toate fetele de care se îndrăgostește. Vom demonstra cu martori la proces că fiica mea a fost violată. Sunt colege de-ale ei, cele care au  sfătuit-o să-mi spună,  sunt  profesori, diriginta și directoarea, care vor depune mărturie în favoarea ei. Vom dovedi cu martori că a fost  violată”, mai adaugă tatăl minorei. 

”A premeditat totul”

Acesta mai spune că fata a ajuns la profesor în cameră pentru că i se făcuse rău și nu avea cheia de la camera ei: ”E adevărat  că a băut un pahar de votcă. Cred că i-a pus ceva în băutură. Fetei i s-a făcut rău și s-a oferit s-o ducă în cameră. La pensiune și-a dat seama că nu avea cheie, rămăsese la fete, iar el s-a oferit să o țină la el. Nu și-a imaginat nicio clipă ce avea să se întâmple. Când s-a văzut cu ea în cameră, a sărit pe ea. A premeditat totul”, spune părintele. Acesta susține că în prezent la liceu se desfășoară o anchetă   și că managerii instituției vor da publicității rezultatul anchetei în  câteva zile și  atunci se va vedea că acuzațiile care i se aduc profesorului nu sunt nefondate.

Tăcere la liceu

Am sunat la liceu și am încercat să aflăm o poziție oficială a instituției. Aici  ni s-a spus că ancheta este în desfășurare, iar un  rezultat ne va fi comunicat în două-trei zile. Chiar și  tatăl fetei ne-a promis că va reveni  cu amănunte tot atunci, pentru că, pe lângă faptul că  ”fiica sa a suferit o traumă și  a avut nevoie de consiliere psihologică, a mai trebuit să asiste și la un circ în presă”.

Citit 5891 ori Ultima modificare Luni, 07 Noiembrie 2011 21:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.