Împuşcat de pădurar, cu o armă semiautomată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Împuşcat în picior cu o armă semiautomată şi internat în serviciul de ortopedie al Spitalului de Urgenţă, Aurel M., un gălăţean de 30 de ani, se vede pus în situaţia de a recunoaşte că la Movileni, lângă Tecuci, codrul nu prea mai este frate cu românul. 

Zilele trecute a intrat în pădure, spune el, alături de câţiva cunoscuţi, ca să taie nişte lemne – cât să încarce o căruţă, pe care urma să o vândă contra sumei de şapte sute de mii de lei vechi. „Aveam acordul pădurarului, susţine bărbatul. E drept că ne-am înţeles la şapte sute de mii, dar munca mea cine-o plăteşte? I-am cerut un milion”.

Oarecum previzibil, s-a ajuns la bătaie. Tăietorul de lemne i-a fript doi pumni în figură pădurarului Nicuşor S., pe motiv că acesta se cam zgârcea la bani. Cu o falcă-n cer şi una-n pământ, pădurarul s-a întors în adăpost, a luat puşca semiautomată din dotare şi a tras un foc de avertisment înspre adversar. N-a prea făcut impresie – Aurel M. nu s-a lăsat deloc intimidat şi a vrut să-i "lipească" o lopată. În aceste condiţii, pădurarul a mai tras un foc, de această dată în piciorul tăietorului de lemne. Gestul a avut darul de a-l potoli brusc pe muncitorul nemulţumit.  

„Tânărul a fost internat pentru o plagă împuşcată în picior. Conform examenului radiologic efectuat, glonţul a intrat la nivelul gambei şi a ieşit, străpungând toate structurile musculare şi osoase. După inventarierea leziunilor, s-a procedat la intervenţia medicală de urgenţă pentru fixarea osului cu ajutorul unui fixator metalic, s-a procedat la pansament şi tratament corespunzător, iar în prezent tânărul este în afară de orice pericol. Putem spune că a avut un mare noroc, pentru că glonţul a părăsit structurile anatomice şi nu a perforat nici o arteră importantă de la nivelul gambei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, dr. Mihai Bucatanschi. Evident, nici haiducul şi nici pădurarul nu vor scăpa cu una, cu două, de consecinţele scandalului.  

„Faţă de numitul M. Aurel se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar faţă de S. Nicuşor se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală. Cercetările sunt continuate cu autorii în stare de liberate" a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici. 

Şi când te gândeşti că majoritatea oamenilor se tem de urs, atunci când merg la pădure…

Citit 1637 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.