Activitatea și proiectele AFDJ Galați, la Colocviile navaliștilor gălățeni

Activitatea și proiectele AFDJ Galați, la Colocviile navaliștilor gălățeni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ediția cu numărul 115 a Colocviilor Constructorilor de Nave (CCN) este dedicată activității și proiectelor derulate de Regia Autonomă Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați având ca scop îmbunătățirea infrastructurii de transport naval, în special pe Dunărea navigabilă. Expunerea „AFDJ - Vector de dezvoltare a transportului fluvial european” îi va aparține inginerului Florin Alexandru Movilă, șeful Departamentului Tehnic.

Organizatorii ediției CCN 115 oferă și o scurtă prezentare a regiei gălățene. Astfel, AFDJ Galați îndeplinește funcția de autoritate de căi navigabile pe sectorul românesc al Dunării de la intrarea în țară, la km 1.075, până la ieșirea în Marea Neagră, pe brațul Sulina, în rada Sulina, pe brațele navigabile ale Dunării (Borcea, Bala, Macin, Vâlciu, Caleia), pe brațul Chilia cu brațele secundare, pe brațul Sfântul Gheorghe cu canalele de rectificare și pe brațele secundare ale Canalului Sulina, denumite Dunărea Veche.

În calitatea sa de autoritate de căi navigabile și în conformitate cu prevederile Convenției despre regimul navigației pe Dunăre, AFDJ Galați are ca obiect de activitate asigurarea adâncimilor minime de navigație prin dragaje de întreținere, asigurarea semnalizării costiere și plutitoare, efectuarea de măsurători topo hidrografice, efectuarea de lucrări de construcții și reparații, construcții hidrotehnice pentru asigurarea condițiilor de navigație, asigurarea efectuării pilotajului navelor maritime pe sectorul Dunării cuprins între rada porturilor Sulina și Brăila și în porturile situate pe acest sector, punerea la dispoziția tuturor utilizatorilor a infrastructurii de transport naval, precum și ducerea la îndeplinire a unor obligații ce revin statului român din convențiile și acordurile internaționale la care România este parte și care i-au fost încredințate prin delegare de competență de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

AFDJ Galați are în subordine cinci secții și agenții. Secția Cai Navigabile Sulina are ca obiect  activitatea de întreținere a șenalului navigabil al Dunării, între Mm 47 1/2 - Mm 100 (Km 175) inclusiv Brațul Chilia, în vederea asigurării condițiilor de navigație. Agenția Căi Navigabile Brăila are ca obiect de activitate întreținerea șenalului navigabil al Dunării, între Km 175 - Km 300, inclusiv Brațul Măcin, Caleia și Vâlciu. Agenția Căi Navigabile Călărași are ca obiect de activitate întreținerea șenalului navigabil al Dunării între Km 300 - Km 375 inclusiv Brațul Bala și Borcea. Secția Căi Navigabile Giurgiu are ca obiect de activitate întreținerea șenalului navigabil al Dunării între Km 375 - Km 845,5. Agenția Căi Navigabile Drobeta Turnu Severin are ca obiect de activitate întreținerea șenalului navigabil al Dunării, între Km 845,5 - Km 1075, inclusiv Brațul Gogoșu.

Evenimentul se va desfășura vineri, 9 mai, de la ora 11.00, într-o sală binecunoscută de navaliștii gălățeni: sala D01 a Facultății de Arhitectură Navală.

Citit 497 ori Ultima modificare Luni, 05 Mai 2025 16:43

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro