La Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”Galați, activitățile din Noaptea Muzeelor se vor desfășura între orele 18,00 și 23,00. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”, Asociația „Arc Istoric” și Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, iar gălăţenii sunt aşteptaţi în trei spații emblematice ale orașului.
La Muzeul „Casa Cuza Vodă” (str. Alexandru Ioan Cuza nr. 80), edificiu cu o importantă valoare simbolică pentru Unirea Principatelor Române din 1859, veți putea admira exponate de patrimoniu care au aparținut domnitorului Alexandru Ioan Cuza și apropiaților săi. De Noaptea Muzeelor, locuința în care a trăit Alexandru Ioan Cuza va prinde viață prin armoniile muzicii clasice, oferite de elevii Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin”.
La Secția „Lapidarium” (str. Maior Iancu Fotea nr. 2 bis), vizitatorii sunt invitați să parcurgă un itinerar muzeal interesant, de la expozițiile arheologice, dispuse la parter și etajul I, ce ilustrează mărturii ale civilizațiilor de odinioară, la secția de etnografie de la etajul al II-lea, unde universul tradițional românesc este redat în detalii autentice. Totodată, vizitatorii vor admira cea mai nouă expoziție - „Sica de la Bulbuc”, semnată de artistul bijutier Kristian Dimofte.
Tot aici, membrii Asociației „Arc Istoric” vă invită să pășiți în atmosfera epocilor trecute, prin ateliere interactive de tir cu arcul, dedicate vizitatorilor de toate vârstele.
Seara va fi completată de un moment muzical special. Fanfara „Valurile Dunării” de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați va susține un program de marșuri militare și muzică de promenadă, în piațeta din fața Secției „Lapidarium”.
Tot de Noaptea Muzeelor, la Casa Artelor, începând cu ora 20.00, puteți pătrunde în mirajul cristalelor scoase din adâncurile Pământului.
Citeşte şi:
Noaptea Muzeelor 2025. Experiențe unice și creație live, la Muzeul de Artă Vizuală