Galaţiul întrece de trei ori Brăila la consumul de etnobotanice

Galaţiul întrece de trei ori Brăila la consumul de etnobotanice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform datelor puse la dispoziţie de către coordonatorul Biroului Regional Antidrog Galaţi, Angela Mihaela Ene, în Galaţi se consumă de trei ori mai multe etnobotanice decât în judeţul învecinat, Brăila. Astfel, de la începutul acestui an şi până în luna octombrie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Galaţi au fost internaţi 105 tineri, care au consumat etnobotanice. Nici Spitalul de Pediatrie din Galaţi nu a fost ocolit de tinerii cărora li s-a făcut rău de la fumatul diverselor ierburi halucinogene. Aici au fost internaţi 19 tineri. În Tecuci numărul acestora a fost de 45, în timp ce la Târgu-Bujor au fost două cazuri.

În privinţa celor mai consumate droguri, atât gălăţenii cât şi brăilenii preferă marijuana şi canabisul. Pe locul trei, în topul preferinţelor, gălăţenii consumă cocaină în vreme ce brăilenii preferă heroina.

Dacă la nivel naţional ce mai mare parte a consumatorilor se încadrează în segmentul de vârstă 15 – 34 de ani, cei mai mulţi gălăţeni consumatori au între 15 şi 26 de ani.

Lăsând la o parte cifrele, situaţia este una îngrijorătoare, pentru că, din datele pe care le are Agenţia Naţională Antidrog, numărul persoanelor consumatoare de droguri este într-o continuă creştere. De asemenea, şi drogurile pe care tinerii le au la dispoziţie sunt din ce în ce mai diversificate şi cu efecte din ce în ce mai puternice.

Citit 2302 ori Ultima modificare Joi, 17 Noiembrie 2011 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.