Poveşti terifiante la Teatrul Muzical (VII) Verdictul justiţiei: Florin Melinte - management neperformant

Poveşti terifiante la Teatrul Muzical (VII) Verdictul justiţiei: Florin Melinte - management neperformant
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Continuăm serialul poveştilor de coşmar petrecute la Teatrul Muzical “Nae Leonard”, situaţii care îl au ca protagonist pe directorul Florin Melinte. Chiar dacă managerul şi-a dat demisia, asta nu înseamnă că lucrurile întâmplate pot fi şterse cu buretele. De-a lungul deceniului în care Melinte a stat la cârma Muzicalului, nu doar artiştii, tehnicienii de scenă sau maşiniştii s-au plâns de abuzurile şi umilinţele la care au fost supuşi. Inclusiv instanţele judecătoreşti au constatat că situaţia de la Muzical este departe de a fi normală şi cu atât mai puţin specifică unei instituţii de cultură! Şi nu e vorba doar despre judecătorii din Galaţi, ci şi de cei din Bucureşti, care au apreciat că Florin Melinte nu are ce căuta la conducerea Teatrului Muzical!

Ironii în robă judecătorească
Dispoziţia din aprilie 2006 prin care primarul Dumitru Nicolae i-a prelungit contractul de management lui Florin Melinte a fost anulată de Tribunalul Bucureşti, decizia fiind menţinută şi de Curtea de Apel Bucureşti. Cu această ocazie, ambele instanţe nu au putut trece cu vederea faptele manageriale ale directorului Muzicalului.
În decizia pronunţată în 2008, Curtea de Apel Bucureşti a vorbit despre „performanţele” manageriale ale lui Florin Melinte, folosind în mod ironic ghilimelele. Mult mai critic a fost Tribunalul Bucureşti care, în hotărârea pronunţată, constată că „deficienţele în modul de utilizare a resurselor financiare sunt majore, sugerează necunoaşterea reglementărilor privind achiziţiile publice, încheierea şi executarea contractelor de prestaţii artistice, executarea contractelor individuale de muncă, precum şi modul de înregistrare a operaţiunilor şi documentelor în evidenţele financiar contabile, reprezentând indicii ale unui management defectuos”. Şi continuă în aceeaşi notă afirmând că „există numeroase cazuri în care Melinte a dispus abuziv măsuri sancţionatorii, constând fie în desfacerea contractelor de muncă ale diverşilor salariaţi ai teatrului, fie în diminuarea drepturilor salariale pe diferite perioade de timp, deciziile fiind ulterior anulate de instanţele judecătoreşti, dispunându-se totodată reintegrarea salariaţilor şi plata retroactivă a drepturilor salariale de care aceştia au fost privaţi”. Instanţa bucureşteană mai reţine că „toate situaţiile relevă managementul defectuos în privinţa resurselor umane, necunoaşterea sau greşita aplicare a Codului Muncii, măsurile dispuse de acesta prejudiciind inclusiv patrimonial teatrul, acesta fiind obligat şi la plata dobânzilor aferente salariilor neplătite la timp, precum şi la cheltuieli de judecată”.


Revanşa în justiţie
Tribunalul Bucureşti enumeră alte hotărâri judecătoreşti prin care salariaţii şi-au luat revanşa împotriva managerului. Astfel, în 2005, prin sentinţă civilă, Teatrul a trebuit să plătească Sindicatului Liber Teatrul Muzical „Nae Leonard” diurnele aferente deplasărilor în turnee în Austria, Germania şi Italia în august 2003. De asemenea, prin sentinţă civilă, Tribunalul Galaţi a dispus anularea deciziei de diminuare a drepturilor salariale ale actriţei Luminiţa Panaitopol şi restituirea salariilor reţinute şi plata cheltuielilor de judecată. Tot tribunalul a dispus anularea deciziilor prin care lui Adrian Dumitraşcu i s-a desfăcut contractul de muncă, restituirea salariilor reţinute, plata cheltuielor de judecată, şi, un an mai târziu, anularea deciziei de sancţionare disciplinară a aceluiaşi salariat. Tot Tribunalul Galaţi a dispus anularea celor trei decizii consecutive de desfacere a contractului de muncă al salariatei Lucia Frânculescu şi restituirea salariilor reţinute, plus plata cheltuielilor de judecată.
Vom continua serialul în speranţa că, povestind toate aceste grozăvii, ele nu se vor mai repeta vreodată.

Citit 7896 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 00:05

24 comentarii

 • postat de Oaia neagra
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 23:03
  SA VEDEM FRATILOR CE O SA IL MAI JELEASCA COCOTELE DIN TEATRU :))!!!!!!....... CARE SI-AU RIDICAT FUSTELE PENTRU A OBTINE FUNCTII CUM E............ ...... VOLOGA LUMINITA.................. DE LA ESTRADA CAND A INTRAT IN TEATRU ANGAJATA DE MELINTE SI TRECAND PRIN MULTE PATURI, ATUNCI CAND CANTA ITI RUPEA URECHILE DUPA ANI BUNI A INVATAT SA CANTE ,IAR OAMENI PROFESIONISTI AU FOST ALUNGATI DIN TEATRU!!!!!!!!!
  SI ALTE COCOTE DE ACEST GEN,CARE SE PERINDA PRIN TEATRU.
  0
  0
  Raportează
 • postat de carlos
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 15:09
  NOUTATI DE ULTIMA ORA!!!! Primarul nu a inregistrat demisia lui Melinte. A convenit cu acesta sa plece in concediu, pentru a se linisti lucrurille. Melinte si ai lui vor reveni la directia teatrului dupa data 1 decembrie. Rusine senilitatea ta!
  0
  0
  Raportează
 • postat de luana
  Marți, 22 Noiembrie 2011 20:47
  pacat de Leminte, cica avea salaul mare!Hi, hi, hi, acu i-a cazut!
  0
  0
  Raportează
 • postat de mustata vopsita si ciocul ras
  Luni, 21 Noiembrie 2011 23:52
  -daca la investitura acesti manageri primesc *capotul de cruciat*si bilutele de silicon , la lichidare (neperformanta) invitatii frumos la TV GALATI si taiatile in direct cravata de la costum.Ar fi o sanctiune publica demna de sec.XXI. Daca se supara "Finul Pepelii" sa le taie si nasul !
  0
  0
  Raportează
 • postat de @ cruciatul
  Luni, 21 Noiembrie 2011 18:19
  bă nene, esti prost, dar prost rău !!! atât Melinte, cât și Cubasa nu sunt altceva decât doi interlopi ... ce tot spui acolo nu sunt decât basme social democrate. Cubasa a fost un om bun, care și-a iubit angajații, care s-a luptat cu balaurul cel rău (asociațiile de proprietari) DAR CARE A LASAT o gaura de 28 M I L I O A N E de euro și un oraș intreg în frig ... i-a dute mătălută și plimbă ursulețul social democrat la alți fraieri
  0
  0
  Raportează
 • postat de cruciatul
  Luni, 21 Noiembrie 2011 09:24
  luni 21 noiembrie ora 8.40
  M-am hotarit cu greu sa despart giul de neghina .Multi dintre voi postati din spirit de slugi, nu ca v-ar pasa de acel teatru. Ce rost are sa amestecati, o societate industriala ca Apatermul, cu" Lasati-ma sa cint",ce rost are sa -l comparati pe Cubasa care a facut numai bine salariatilor pentru care a fost ca un coleg , si este si acum iubit de acestia, cu Melinte pe care probabil,l-a urit si gardul teatrului, ce rost are sa comparati acest bilci de teatru, unde Melinte a domnit zece ani cu Apatermul care in zece ani a avut sase directori. De ce bateti cimpii aiurea.? Ca asa ati auzit sau asa ati fost platiti sa scrieti. Daca vreti sa fiti corecti fara sa bateti cimpii,judecatii pe fiecare pe perioada lui de conducator , ca slava domnului, controale de la organele abilitate s-au tot facut. Dar daca, dupa cel de la teatru de fiecare, data se umpleau ziarele dupa Apaterm in perioada Cubasa, nu s-a scris niciodata mare lucru, (in afara de comentarii pe forumuri ,incoerente, tendentioase si,in necunostinta de cauza).Si,e o mare diferenta sa lupti cu 100 de spectatori platitori (maxim ) si alta este sa lupti cu 870 de asociatii de proprietari - locatari, aproximativ zic eu vreo 50000 de familii multe neplatitoare printre care om fi si noi care postam aici. Mai baieti alta data cind mai postati , daca vreti sa va ia cineva in seama:
  - fiti concreti (informativa , sau incercati sa cunoasteti fie si in trecere ,persoana institutia sau fapta.
  - fiti vehementi, ironici , fara sa ajungeti m-g--i injurind, sau luind bani pentru a o face.
  - daca nu reusiti sa faceti nimic din ce v-am rugat, nu, ne mai minjiti cu mizeriile voastre si
  NU MAI POSTATI
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adevarul
  Duminică, 20 Noiembrie 2011 20:50
  Cel mai bine , ar fi ca anumite institutii ale statului, sa ia masuri, sa se autosesizeze. Audit , evaluari, etc., Fapte ce tin de natura spectacolelor, contracte, bilete, impresari, Fundatia Leonard, turnee, diurne externe, interne, impartirea banilor cu colaboratorii,.................... restul e istorie, ca nu se intelege managerul cu angajatii, frectii , le-a mutat gandurile de la adevaratele lucruri . Care de fapt se refera la Banii in buzunarul acestuia.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eula
  Duminică, 20 Noiembrie 2011 19:24
  stiti ce propun eu sa se faca un sant in fata teatrului muzical ..........si ..........la birfa cu totii...........ce s-a facut,,,,ce nu s-a facut.............cinei vinovat cine nu-i vinovat...........ca mai to[n]ti sunt parti vatamateeee..........sa va fie rusine celor care fac birfa sa-nfloreasca in tot orasul ne-ati facut de rusine............rufele se spala in familie cum s-ar zice,,,,,,,,si mai aveti pretentii ca sunteti oameni de cultura....unde-i cultura voastra? ...........la marginea santurilor?.....poate ca publicul galatean nu asta asteapta de la voi............in loc sa atrageti publicul sa vina la spectacolele noastre voi le oferiti birfe .......oferitile spectacole de opera .opereta,estrade,etc............
  0
  0
  Raportează
 • postat de colectivul dă masinisti dă bine
  Duminică, 20 Noiembrie 2011 11:39
  ba, Adrian Ciochina, care tot postezi peste tot, cu ba cu edy, ba cu ady, dar de ce esti tu asa de nemultumit ??? nu poti sa șmenuiești și tu, o scândurică acolo, din teatru ? ori vrei sa duci acasă vreun paițer ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de edy
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 17:01
  stiri de ultima ora ,dupa ce a instalat saptamana trecuta camere de luat vederi in teatrul muzical nae leonard ,si monitorizand imagini la poarta si sus la biroul lui florinel , mai grav este ca ia imbolnavit ,cu un virus si pe cei de la firma de paza transpec -security, firma prestatoare de servici, cand pe timpul lui melinte ,erau cu dispozitive de interventie la ordinul dumnealui,sa impiedice salariatii sa intre in institutie.ba mai mult chiar si acum au ramas cu un mic defect ,si ma refer la coordonatorul tehnic ,care isi depaseste atributiunile de serviciu ,agresand salariatii teatrului. datoria lor este sa pazeasca sa nu se fure ,nu sa-i intereseze regulamentul intern al institutiei.sefii ierarhici cred ca isi depasesc atributiile de serviciu fata de agenti,si fata de salariati. in primul rand este o institutie de cultura ,care florinel a transformato in puscarie,mai ceva ca la n.a.s.a.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Paul Kersey
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 16:20
  Continuand si mergand pe aceeasi linie cu "ANUNTUL LA MICA PUBLICITATE" propun sa se instituie un PREM IU SPECIAL pentru cel sau cea care va reusi, prin documente doveditoare sau alte mijloace, sa infunde definitiv pe cei doi odiosi, Sava Laura si Melinte Florin. Cu siguanta se vor gasi multi doritori, oameni ce au fost intr-un fel sau altul loviti de echipa de teroristi, oameni care au fost pagubiti intr-un fel sau altul de cei doi vatafi ce au transformat in ultimii ani Teatrul Muzical "Nae Leonard" in propria vaca de muls pana la epuizare....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bush -ila
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 14:18
  Ofer gratis cupletul "SCARA" Constantin TANASE 1940 Interzis de Cenzura * Despre un "personaj cu mustacioara" Locatia: Cazarma50T(u)N(e)L ,,Viata e o scara, Urca-coboara... Stiu eu unul,bunaoara,Care urca,nu coboara,.. Are si o mustacioarrra!...Intr-o buna primavara S-a urcat intai pe-o scara,Inspre toamna apoi iara a mai ocupat o scara . Toti s-au intrebat: cum, iara ?.............................................................................................................................................................................................De!...E usor sa urci pe scara... Dar sa-l vad cum o coboara!"... La "Barasheumzathun"(sala) 1941-oluminitza in noapte-in revista CE FACI ASTA_SEARA? un maturator simbolic curata marele bulevard (Domnesc)al Lumii! ,,Si se duc ca vantul (SudOestVest)_-maturand pamantul!...
  0
  0
  Raportează
 • postat de ANUNT LA MICA PUBLICITATE
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 12:27
  ANUNT DE MICA PUBLICITATE!!!
  *****************************
  Ofer 100 de dolari pentru fiecare filmulet postat pe Youtube si pus link-ul aici la Viata Libera care il incrimineaza pe cinstitul nostru ex Florin Melinte. Orisice fel....beat, urland, facand pe nebunul, agresand angajatii teatrului sau chiar si alte persoane, comportandu-se ca ultima jigodie de om cum stim cu totii ca este, eventual semnand ceva acte false...eu stiu..imaginatia fiecaruia.
  Si inca ceva...1000 de dolari pentru dovezi de orice natura: filme, documente si alte alea care il aduc in instanta pe domnisorul Florin si care ii asigura locusorul la racoare si eventual la ceva servicii pe la spate in pozitia aplecat cat se "bucura" de ospitalitatea locatarilor vreunui penitenciar.
  *****************************
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mareane
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 11:57
  Treziti-va oameni buni ! nu mai puneti botul la toate zvonurile........Ce Cubasa ? asta-i pe duca rau de tot , cam ca Melinte . Sunt asteptati de manuta sa-si ocupe camera la zdup
  0
  0
  Raportează
 • postat de DAN
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 11:50
  MAI FRATILOR ...... STITI CE NU INTELEG EU ? DE CE AUTORITATILE LEGALE , ADICA JUSTITIA , NU IA TAURUL DE COARNE , CU ATATEA DOVEZI , SI FACE PUTINA CURATENIE . IN LOC SA-I LASE PE ASTIA CARE AU CONDUS PANA ACUM TEATRUL MUZICAL SA MAI PAPE NISTE BANI DIN SANATATE , PTR CA CICA S-AU IMBOLNAVIT INSTANTANEU , NU MAI BINE II DUCE LA MITITICA ? CA DE.... E APROAPE.... TOT PE STRADA TRAIAN E LANGA SPITALUL ALA DE BOLI NERVOASE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de jimy
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 10:50
  ...pai ce-am facut?!!...Cubasa a dus Apatermul la faliment?!!...si apoi ce treaba are el cu muzica?...banuiesc ca un doberman canta mai bine ca el!!....se aleg directorii numai pe criterii politice...dar oare colectivul n-are nimic de zis in toata treaba asta?!!....Ti-l "baga' pe gat si pe urma nu mai poti scapa de el!!....
  0
  0
  Raportează
 • postat de la butoane la butoane la butoane
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 10:42
  vrem Cubasa vrem Cubasa vrem Cubasa .... brava dom vice ... vrem biciclete vrem biciclete vrem biciclete
  0
  0
  Raportează
 • postat de un suras in plina iarna
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 10:23
  Raspuns la@mic PS pentru ca sa nu se mai repete 'grozavii' locale pe banii nostri. MOTO-ul este VALABIL ! NOSTALGICII pot plange si la ETERNITATEA sa. SALVE !
  0
  0
  Raportează
 • postat de @suras in prag de iarna
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 09:34
  motto:
  "Vom continua serialul în speranţa că, povestind toate aceste grozăvii, ele nu se vor mai repeta vreodată"
  Anca Melinte

  noooooooooooo, dar e var cu BREBENEL .... viitoarea organigrama ii v-a avea pe "stapinii paitzerului", angajati pe post de gardibarzi, negrisanu pe post de clovn cintaret cu limba urechii sefului, baletul la bara inox, buta pe post de delfin maidanez, iar in mod obligatoriu centrul de inchiriat biciclete de pe faleza se v-a muta in curtea teatrului
  PS cit de muti fraieri pot sa puna botul la serialul la comanda, am gresit LA BUTOANE, scris de madama a. melinte ... in '89 auzem acelesi placi "dictatorul a fugit" "moarte dictatorului", iar dupa putin timp aceiasi latrai il plingeau in ghencea militar ... ma tot intreb in cazul de fata cit timp va trece
  0
  0
  Raportează
 • postat de un suras in prag de iarna
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 08:32
  Inlocuiti un DEZASTRU REPUBLICAN cu alt DEZASTRU MONARHIST ??? CUBAZA asta, nu e var cu Breaban ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de bocitoare personal
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 08:15
  In orice tara democrata Manageriatul Public are o baza Morala, Legala,Control si de Evaluare finala.Concluzia Justitiei este clara-e " FAZAN DE BALTA" si Cameleon politic.Acum aceasta pasarica va fi sacrificata-de partid , de societatea civilla si de colegii 'condusi la Dezastru.Dar cum ramane cu cei care l-au numit in aceasta FONCTIE ?Acum trebuie sa plateasca Este CRIZA iar banii puplici sunt scumpi,nu de Experimentat "la flautul dupa ureche"!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Romanul
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 08:12
  Da e f bine , dl. Cubasa e un om deosebit , profesionist si cu bun simt , ii tin pumnii !
  0
  0
  Raportează
 • postat de @Dacul Liber
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 07:38
  no problem' frate !!!!!!!! psd-ul lucreaza pentru comunitate, spre exemplu, in ultimile zile se tot vehiculeaza la partid, ca succesor a lui melinte, numele lui CUBASA .... CIUMAcenco este sustinator fervent al acestei canditaturi ... asadar asta-i viitorul, intr-un an insolventa, apoi falimentul
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dacul Liber
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 01:18
  Nu e nici un secret stimati galateni, tot noi, ''cei multi si prosti, prosti dar...multi" am platit din banul nostru si vom mai plati, atat timp cat vom mai permite sa stam ca oile la muls, pagubele produse de diversi Manageri Unici si de neinlocuit ai senilulului primar Niciolae !!!!! Fratilor !!!!!! Unde e constiinta civica ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! Oare chiar asa suntem de prosti ??????????!!!!!!!!!! Nu e nimeni care sa ceara socoteala de BANUL PUBLIC ????????????!!!!!!!! Bunul simt chiar a disparut pe de-a -ntregul din aceasta urbe ???????? Eu sunt satul sa mai platesc ca mutul oalele sparte a diversi "asa-zisi manageri" ai Galatiului care in dispret total fata de galateni,cu acordul tacit al tovarasului Primar, ne golesc buzunarele !!!!!!!!!!!!! PREACINSTITI GOSPODARI AI GALATIULUI, PE CAND O ....CURATENIE GENERALA .....???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.