Aria tematică „Botanica distractivă” din cadrul Grădinii Botanice a Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați a fost recent reamenajată, prin proiectul „Portul Galați - zonă liberă de plastic”, o inițiativă ecologică de impact, implementată de Fundația Comunitară Galați, în parteneriat cu Asociațiile Open Hub, Grow Up Galați, Alewijnse Marine și Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați.
Proiectul are ca scop principal promovarea unui comportament responsabil față de mediu și reducerea utilizării materialelor plastice în comunitatea locală. În cadrul acestuia, zona „Botanica distractivă” a fost revitalizată cu noi elemente educative și interactive.
Cu ajutorul coordonatoarei proiectului din partea Grădinii Botanice, dr. ecolog Raluca-Cristina Guriencu, câțiva invitați mai mici au luat parte la un atelier tematic intitulat „Flori și frunze naturale - experiență multi-senzorială”, în cadrul căruia copiii au avut ocazia să experimenteze imprimarea pigmenților naturali pe tricouri din bumbac, dezvoltându-și simțurile și creativitatea într-un mod ecologic și educativ.
Prin acest proiect au fost achiziționate panouri și etichete interactive, material vegetal, mobilier pentru grădină și coșuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor - toate contribuind la transformarea Grădinii Botanice într-un spațiu mai prietenos și mai accesibil pentru vizitatorii de toate vârstele.
„Mulțumim partenerilor noștri pentru colaborare și ne dorim, în continuare, să dezvoltăm proiecte adresate comunității gălățene!”, a transmis Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați, pe pagina sa oficială de socializare.