Atenţie, ne aşteaptă radarele

Atenţie, ne aşteaptă radarele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După acţiunea naţională de vineri, de depistare a şoferilor băuţi, Poliţia Rutieră organizează miercuri, 21 ianuarie, o altă acţiune naţională, care îi vizează pe vitezomani

Deşi şoferii gălăţeni au fost avertizaţi că vineri, 16 ianuarie, urma să aibă loc o acţiune naţională a Poliţiei Rutiere care îi avea în vizor pe şoferii băuţi, asta nu i-a împiedicat pe inconştienţi să conducă chiar şi după ce au ras câteva pahare de alcool. „Datorită consumului de alcool, au fost ridicate 18 permise auto în întreg judeţul”, ne asigură subcomisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Au fost beţivanii…

Nu vrem să învăţăm şi pace! Deşi promitem marea cu sarea când luăm carnetul, mulţi dintre noi calcă strâmb şi trag la măsea fix înainte de a ieşi cu maşina pe stradă. Şi dacă respectul pentru propria viaţă nu face nici două parale, măcar decenţa de a nu omorî un nevinovat ar putea să ne oprească din inconştienţă. 

Anunţată din timp, acţiunea Poliţiei Rutiere de vineri a fost plină, din păcate, de numeroase exemple de şoferi care îşi expun nepăsători viaţa şi pentru care ceilalţi participanţi la trafic sunt doar cantitate neglijabilă. „Din cele 18 permise ridicate vineri pentru consumul de alcool, nouă au fost ridicate chiar de la şoferi care se aflau pe raza municipiului”, spune subcomisarul Cojocaru şi continuă: „În cadrul acţiunii au fost luate 23 de permise, s-au dat 32 de puncte-amendă, 246 de amenzi – în valoare totală de 54.600 lei şi au fost ridicate şapte certificate de înmatriculare”.

…urmează vitezomanii

Acţiunile naţionale ale Rutierei nu se opresc însă aici. Miercuri, 21 ianuarie, agenţii rutieri vor împânzi oraşul şi judeţul cu radare, pentru depistarea celor care se joacă prea abitir cu acceleraţia. Datele statistice ar fi un argument suficient pentru ca vitezomanii înrăiţi să înveţe din experienţa altora: 

„În 2008, 27 la sută dintre accidentele rutiere au fost provocate de viteză. În acelaşi an, au fost date 26.207 de sancţiuni pentru depăşirea vitezei legale, iar 976 de şoferi au rămas fără carnet (35 la sută din cazuri)”, declară subcomisarul Cojocaru. 

Ne vedem în trafic, cum spun noii şoferi - dar numai dacă nu mergem cu viteza luminii...

Citit 1122 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.