13 fabrici clandestine de ţigări în estul şi centrul ţării

13 fabrici clandestine de ţigări în estul şi centrul ţării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fabrica clandestină de ţigări de la Tirighina nu a fost prima din ţară pe care poliţiştii au închis-o în ultimii ani. Potrivit informaţiilor care ne-au fost puse la dispoziţie de către de Ovidiu Cernei, din cadrul Japan International Tabacco (JTI),  în  cursul anului 2010, alte 12 astfel de unităţi care funcţionau ilegal au intrat în atenţia oamenilor legii şi au fost desfiinţate.

„Printre zonele în care au fost descoperite în 2010 (fabrici ilegale de ţigări – n.r.) ar putea fi menţionate judeţele: Constanţa (în localităţile Crucea şi Kogălniceanu), Dâmboviţa (în localitatea Titu), Bacău (la Oneşti au fost identificate trei locaţii, dintre care şi una în care se  produceau ţigări marca Ronson, cu timbre şi scriere de Ucraina),  Harghita, Suceava, Teleorman, Vaslui şi altele”, se arată în comunicatul semnat de Ovidiu Cernei. Aceeaşi sursă precizează că, în acest an, s-au găsit utilaje de producţie clandestină a ţigaretelor la Ştefăneşti, lângă Bucureşti, şi la Feteşti, în judeţul Ialomiţa.

Aceste informaţii ne pot duce uşor cu gândul la o economie subterană puternică în sud estul şi centrul ţării. În context prezentat, fabrica de la Tirghina nu mai pare o întreprindere infracţională izolată, ai unor tmerari ai crimei organizate, ci parte a unei activităţi criminale de proporţii, care se desfăşoară în aproape jumătate de ţară şi prejudiciază bugetul.

Vă prezentăm în acest material doar date referitoare la fabricile depistate şi închise de oamenii legii. Este foarte posibil ca autorităţile să monitorizeze, în continuare, asemenea afaceri ilegale de proporţii care încă funcţionează şi să descopere altele şi altele. În ciuda succeselor înregistrate de poliţişti, la nivel naţional, este greu de crezut că infractorii vor renunţa rapid la fabricarea şi contrabanda cu ţigări.

Citit 3210 ori Ultima modificare Luni, 19 Decembrie 2011 22:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.