575 de gălăţeni au ajuns la Urgenţe în primele două zile ale anului

575 de gălăţeni au ajuns la Urgenţe în primele două zile ale anului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începutul anului a sosit cu o avalanşă de pacienţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean. Până în dimineaţa celei de-a treia zile a noului an, 575 de gălăţeni s-au prezentat sau au fost aduşi la UPU, unde le-au fost acordate îngrijiri medicale. 58 de cazuri au fost extrem de grave, ele fiind încadrate în codul roşu de urgenţă, ceea ce a necesitat şi internarea lor.

„Cea mai mare parte a celor care au avut nevoie de ajutor medical de specialitate a fost reprezentată de excesele alimentare prilejuite de sărbătorile care tocmai au trecut, ce au  cauzat colici biliare, pancreatite şi ulcere. Au urmat apoi pacienţii care suferă de boli cronice, cum ar fi cardiacii şi diabeticii, care au suferit de complicaţii ale acestor afecţiuni, având nevoie de ajutor de specialitate, pentru stabilizare”, ne-a spus dr. Angel Trifan, coordonatorul departamentului UPU – SMURD Galaţi.

2011, încheiat în forţă

Aproape 81.000 de pacienţi au avut nevoie de ajutor medical de urgenţă în anul 2011, lor venindu-le în ajutor atât personalul medical de pe echipajele SMURD, cât şi cel de la Unitatea de Primiri Urgenţe. 5846 de cazuri au fost urgenţe medicale extrem de grave, care au necesitat ajutor medical de urgenţă şi spitalizare.

Citit 1445 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2012 11:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.