Şoseaua de Centură are nevoie de trotuar

Şoseaua de Centură are nevoie de trotuar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat de 57 de ani şi o femeie de 54 au fost spulberaţi, pe Şoseaua de Centură, de o Dacie Logan care se deplasa în acelaşi sens de mers. În urma impactului, femeia a decedat, iar bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean, în stare deosebit de gravă.

S-a întâmplat pe 1 noiembrie 2011 şi nimeni nu pare să fi luat încă măsuri pentru a elimina cauza de fond a accidentelor de acest fel. Cele două victime se deplasau pe partea carosabilă, în „bătaia” Loganului, şi din cauză că Şoseaua de Centură nu are trotuar. Nici nu i-ar trebui, dacă gălăţenii nu ar fi ridicat, în ultimii ani, clădire după clădire, de ambele părţi ale drumului.

Acum, pe Centură sunt locuinţe private, sedii de firme şi chiar de instituţii publice, cum ar fi Administraţia Apelor Galaţi, la nr. 39B. În consecinţă, sunt mulţi gălăţeni care au drum prin zonă, iar unii dintre ei se deplaseze la pas. Or, pe Centură trebuie să mergi fie prin noroiul de pe marginea drumului, fie pa partea carosabilă. Oricum ar fi, pietonul îşi asumă riscuri destul de mari.

Soluţia ar putea fi construirea unui trotuar, măcar în zonele mai intens circulate. Detalii în acest sens ne-a oferit şi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi, subcomisarul Iulian Matei. „Când s-a construit drumul de centură al Galaţiului, în zona respectivă nu se ridicaseră clădiri. Terenul era liber, astfel că nu puteam vorbi despre o zonă care să fi presupus acces pietonal sau existenţa unui trotuar. Sediile de firme şi instituţii au apărut după construcţia drumului. În acest moment, administratorul şoselei, adică Primăria Galaţi, ar putea să construiască un trotuar al acestui drum, în cazul în care mai este loc. Poate pe partea dinspre oraş s-ar putea găsi o soluţie. Pe cealaltă parte, unde sunt ţevi, cred că ar fi mai dificil”, ne-a declarat Iulian Matei.

 

Citit 2641 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2012 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.