Şoferi prinşi cu viteză în ofsaid

Şoferi prinşi cu viteză în ofsaid
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 132 de kilometri pe oră! Aceasta este viteza cea mai mare înregistrată în cadrul raidului Poliţiei Rutiere de miercuri, în judeţul Galaţi * Patru permise ridicate pentru viteză excesivă – toate pe Şoseaua Morţii - Drumul European 581 (Cosmeşti-Tecuci-Munteni)

Anunţată din timp, acţiunea naţională de miercuri a Poliţiei Rutiere, de depistare a şoferilor vitezomani, a făcut totuşi victime. La Galaţi, poliţiştii au dat amenzi, au ridicat permise de conducere şi au constatat că pasiunea pentru pedala de acceleraţie nu se potoleşte cu una, cu două…

Ori ghinionişti, ori morţi…?

Nu ştim când să ne oprim. Lungile şi plictisitoarele drumuri cu maşina devin, pare-se, mai interesante, dacă înfigem piciorul în acceleraţie, până când scoatem pedala prin podea. Dacă nu primim flash-uri de la colegii-şoferi şi ne prinde radarul, ne plângem de ghinion. Dacă avem accident, nu ne mai plângem, pentru că deja… nu mai avem cum!

„Poliţia Rutieră Galaţi a dat 191 de amenzi, în valoare totală de 28.240 de lei, în cadrul raidului de miercuri, 21 ianuarie”, declară subcomisarul Viorel Cojocaru: „Dintre acestea, 123 de amenzi s-au datorat depăşirii vitezei legale. Au fost reţinute şapte permise auto şi patru certificate de înmatriculare. Patru dintre permisele ridicate se datorează depăşirii vitezei, toate infracţiunile rutiere petrecându-se pe Drumul European 581.

Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 132 de kilometri pe oră. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun accident grav”, încheie subcomisarul.

La rând - taximetriştii

Programul de acţiuni preventive a Poliţiei Rutiere nu se încheie: luni, 26 ianuarie, taximetriştii sunt cei care urmează să fie opriţi la control de către poliţiştii rutieri: „Vom verifica existenţa atestatului, respectarea regulilor de circulaţie şi, în general, tot ceea ce ţine de respectarea Legii 38 din 2001”, detaliază subcomisarul Viorel Cojocaru.

Marţi, 27 ianuarie, pietonii vor trebui din nou să fie cu ochii în patru şi conştiinţa curată: echipajele Poliţiei Rutiere vor veghea (şi vor amenda) imprudenţa în trafic. Să fim aşadar, şoferi şi pedeştri deopotrivă, corecţi – este mai simplu acum, tot este cald afară…

Citit 1829 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.