Marinela Dobrea a mai tras o clapă

Marinela Dobrea a mai tras o clapă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marinela Dobrea joacă tare. Cum era de aşteptat, directoarea suspendată de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a lăsat cu ochii în soare şi Comisia de Disciplină a Consiliului Judeţului. Marinela Dobrea nu s-a prezentat, ieri la ora 11:00, la audieri, deşi promisese în urmă cu o săptămână că o va face.

În schimb, a trimis prin fax o cerere prin care solicita acordarea unui nou termen de audiere, întrucât doreşte să fie asistată de un avocat. Ea a precizat că are nevoie de timp pentru a-şi angaja un apărător legal.

„Doamna Dobrea ne roagă să dăm un alt termen, la care va veni însoţită de un avocat. Am dezbătut cu colegii mei din cadrul comisiei şi am fixat ca termen data de 5 februarie, ora 11:00”, a declarat preşedintele Comisiei de Disciplină a CJ, Lucean Mihalcea.

Întrebat dacă această practică din Justiţie se poate aplica şi în cazul unor „procese” administrative, Lucean Mihalcea a admis că Marinela Dobrea are dreptul să fie însoţită de un avocat. „Legiuitorul spune că (cel convocat în Comisia de Disciplină - n.r.) poate fi asistat de un avocat”, a explicat preşedintele Comisiei de Disciplină.

Actul normativ invocat de Marinela Dobrea este HG 1344/2007, care, la art. 19, lit. b prevede „garantarea dreptului la apărare, conform căruia funcţionarul public are dreptul de a fi audiat, de a prezenta dovezi în apărarea sa şi de a fi asistat sau reprezentat pe parcursul procedurilor de cercetare administrativă”.

În finalul cererii, directoarea suspendată de la DGASPC menţiona că solicită termenul tocmai pentru a-şi angaja un avocat. Asta în ciuda faptului că, în interviul publicat în „Viaţa liberă”, Marinela Dobrea lăsa să se înţeleagă că are deja un avocat. La întrebarea „Ce veţi face în zilele următoare până se stabileşte statutul dumneavoastră?”, directoarea suspendată a răspuns „nu ştiu, voi lua legătura mai întâi cu avocatul pentru a vedea sfatul pe care mi-l dă referitor la acest aspect”. Preşedintele CJ, Eugen Chebac, nu a rămas dator şi a declarat că…

Patru oameni s-au „deranjat” pentru Dobrea

Comisia de Disciplină a CJ, care e compusă din patru membri şi un secretar, a fost punctuală ieri la sediul instituţiei, însă Marinela Dobrea a trimis faxul cu solicitarea la ora unsprezece fără câteva minute. Astfel că nu s-a mai discutat niciunul dintre cele două puncte aflate pe ordinea de zi.

Este vorba despre raportul de inspecţie de la Inspecţia Socială cu privire la condiţiile oferite copiilor în CP 3 şi CP 9, dar şi un al doilea punct, o sesizare privind starea de incompatibilitate în care s-ar afla Marinela Dobrea în calitate de funcţionar public şi de cenzor la Fundaţia „Speranţa Danubiană”. Asociaţia în cauză chiar a avut contracte cu DGASPC Galaţi, mulţi dintre asistenţii maternali făcând cursuri de specialitate în cadrul acestei fundaţii. Rămâne de văzut dacă Marinela Dobrea se va prezenta pe 5 februarie la Comisia de Disciplină. Noi, cu siguranţă, vom fi.

Eugen Chebac se consideră sfidat

După ce a aflat despre absenţa doamnei Dobrea de la Comisia de Disciplină, preşedintele Consiliului Judeţului a răbufnit din nou, declarând că e inadmisibil un astfel de comportament în faţa autorităţii publice. „Este încă o dovadă de sfidare la adresa preşedintelui şi a Consiliului Judeţului Galaţi, dar şi de indisciplină, din partea doamnei Dobrea Marinela, care nu s-a prezentat la Comisia de Disciplină şi a trimis o simplă cerere, prin corespondenţă, în care solicită ca cercetarea administrativă să fie făcută în prezenţa unui avocat”, a spus Eugen Chebac.

Citit 1897 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.