UPDATE Arafat: Am fost şocat de încrederea pe care populaţia o are în mine

UPDATE Arafat: Am fost şocat de încrederea pe care populaţia o are în mine
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Emil Boc şi Raed Arafat au discutat, la Guvern, despre posibilitatea ca fostul subsecretar de stat să îşi reia funcţia deţinută anterior demisiei, acesta fiind de acord cu revenirea în Ministerul Sănătăţii, anunţă Mediafax.

Într-o declaraţie, premierul Emil Boc a confirmat revenirea lui Raed Arafat la minister şi a dezvăluit că decizia acestuia s-a produs după o întâlnire pe care a avut-o astăzi atât cu el cât şi cu preşedintele Traian Băsescu.


UPDATE: Emil Boc: Arafat revine în minister deoarece există voinţă de "ambele părţi"

Doctorul Raed Arafat va reveni în Ministerul Sănătăţii pe postul de subsecretar de stat deoarece există voinţă "din ambele părţi", acesta având marţi dimineaţă o discuţie şi cu preşedintele Traian Băsescu, a declarat premierul Emil Boc.

"În cursul aceestei zile, domnul Raed Arafat a avut întâlniri atât cu preşedintele, cât şi cu mine, iar concluzia este aceasta: domnul Arafat îşi va relua postul de subsecretar de stat", a spus Boc. El a precizat că Arafat a avut o discuţie şi cu ministrul Sănătăţii, Ladsilau Ritli.

"Arafat rămâne acelaşi expert şi profesionist în domeniul pe care l-a consacrat şi va lucra, din fruntea ministerului, inclusiv la domeniul nou, va fi unul dintre membrii echipei de redactare a noii legi care vizează sănătatea", a spus şeful Guvernului.

Întrebat de jurnalişti ce anume l-a determinat să decidă reinstalarea lui Arafat la Ministerul Sănătăţii, Boc a arătat că există voinţă "din ambele părţi".

"Existând voinţă din ambele părţi, atât din partea lui Arafat, cât şi a noastră. Dacă cele două voinţe s-au întâlnit, cred că este bine ca profesioniştii şi specialiştii să îşi facă datoria în continuare şi să contribuie la perfecţionarea sistemului de sănătate", a afirmat premierul.


 

UPDATE 2: Raed Arafat: Am fost şocat de susţinerea pe care populaţia o are în mine

Raed Arafat, renumit subsecretar de stat, a declarat marţi că a fost şocat de susţinerea şi încrederea pe care populaţia o are în el, iar ce s-a întâmplat în ultimele zile, după plecarea lui din Ministerul Sănătăţii, i-a arătat că lumea are încredere în sistemul de urgenţă actual.

"Personal am fost şocat de susţinerea populaţiei şi de încrederea pe care o are populaţia în doctorul Raed Arafat. Ce s-a întâmplat după plecarea mea mi-a arătat că lumea are încredere în sistemul de urgenţă", a spus subsecretarul de stat.

Subsecretarul de stat a subliniat că din acest motiv consideră că se întoarce într-o poziţie dificilă, pentru că cerinţele sunt şi mai mari şi responsabilitatea este mai mare.

El a adăugat că motivul pentru care a plecat de la Ministerul Sănătăţii nu mai există, proiectul Legii sănătăţii care aducea schimbări sistemului de urgenţă fiind retras şi urmând să se discute un nou proiect de act normativ.

"Este normal că, în urma discuţiilor, la invitaţia preşedintelui şi a premierului, am acceptat să revin la aceeaşi funcţie, pentru a continua activitatea", a spus Raed Arafat.

El a precizat că a spus când a plecat de la MS că este dispus să revină, pentru că rămâne persoană tehnică, care se ocupă de sistemul de urgenţă, împreună cu colegii lui.

 

Citit 2242 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2012 15:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.