Păreri şi proteste în stradă

Păreri şi proteste în stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a şasea zi gălăţenii au ieşit în stradă, strigându-şi nemulţumirile. Deşi la două ore de la începerea protestului, în stradă erau tot cam 50 de oameni – aproximativ în aceeaşi formaţie ca zilele trecute – după ora 17.00, numărul lor a crescut. Alături de pensionari au apărut şi tineri mai mulţi, înarmaţi cu vuvuzele.

Oamenii au agitat pancarde pe care scrie „Corupţia şi hoţia au pus stăpânire pe România”, dar şi „PSD-USL-PNL şi căţeii vor puterea”. Printre ei, un şomer, Cristea Iulian, înarmat cu o cratiţă în care lovea cu un băţ, atrăgea atenţia trecătorilor asupra cearşafului de hârtie plasat pe gărduţul din metal – locul în care gălăţenii erau invitaţi să semneze pentru „schimbarea Guvernului, mărirea salariilor şi a pensiilor şi pentru eliminarea taxelor nesimţite”.

„Eu cred că suntem aşa de puţini pentru că gălăţenilor nu le pasă ce se întâmplă, sunt indiferenţi”, spunea şomerul, în timp ce un pensionar, Ştefan Oprea, era de părere că „oamenilor le este teamă să nu apară incidente ca la Bucureşti”. „Totuşi, dacă din 22 de milioane de români ies în stradă numai 4.000, aţi văzut ce e la Bucureşti… asta e!”, a încheiat, amar, Iulian. Alţi protestatari deja constituiţi în aşa numitul „comitet de stradă” agitau o hârtie pe care erau trecute revendicările: indexarea pensiilor cu rata inflaţiei, reducerea TVA-ului la 19 la sută sau aplicarea unui TVA de 10 la sută la alimentele de bază.

Citit 1959 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2012 23:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.