UPDATE Alimentarea cu apă rece, reluată parţial / Apa caldă, în următoarele ore
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

UPDATE Alimentarea cu apă rece, reluată parţial / Apa caldă, în următoarele ore
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 18.00 - Directorul tehnic producţie al societăţii Apă Canal, Niţă Podaru, a declarat că instalaţiile se apropie de parametrii maximi de funcţionare şi că alimentarea cu apă potabilă a fost reluată deja în unele cartiere din sudul oraşului. În schimb, furnizarea de apă caldă va reveni la normal în următoarele ore. 


Problemele de la staţia de captare Priza Dunăre au fost soluţionate, iar alimentarea cu apă rece şi apă caldă a consumatorilor din jumătatea sudică a municipiului Galaţi va fi reluată după-amiază, au anunţat factorii responsabili.
„Până la orele 16.00-17.00 vine apa rece. După ora 18.00 vine şi apa caldă”, a declarat, în urmă cu câteva minute, Gelu Stan, directorul societăţii ediliare de distribuţie a apei reci, Apă Canal.
Populaţia, agenţii economici şi instituţiile publice din jumătatea sudică a oraşului, alimentate cu apă de Dunăre, au rămas fără apă rece şi fără apă caldă în noaptea de duminică spre luni, din cauză că zaiul (pojghiţă de gheaţă) format pe Dunăre a afectat pompele de la staţia de captare Priza Dunăre, deţinută de combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi. „Problemele au apărut în jurul orei 2.00 noaptea. Zaiul a început să blocheze grătarele de la pompe, iar una dintre cele două pompe aflate în funcţiune la acea oră a cedat. Pompa rămasă în funcţiune nu a putut asigura necesarul de apă şi pentru combinat, şi pentru oraş”, a explicat, luni, purtătorul de cuvânt al companiei siderurgice, Dorian Dumitrescu.
Autorităţile au trimis în zona staţiei de captare un împingător şi o barjă, care să degajeze zaiul din apropierea pompelor şi să împiedice formarea unor noi acumulări de gheaţă. În plus, un scafandru a inspectat zona.
Problemele au fost înlăturate înainte de prânz şi staţia a reintrat în parametrii normali de funcţionare. „Problemele au fost rezolvate la ora 10.30, când debitul furnizat societăţii Apă Canal era normal. Acum, două dintre cele patru pompe de la Priza Dunăre merg la capacitate maximă, iar celelalte două funcţionează intermitent, astfel încât să nu îngheţe”, a precizat Dorian Dumitrescu.

Gâtuirea apărută la staţia de captare Priza Dunăre a afectat doar jumătatea sudică a municipiului Galaţi deoarece jumătatea nordică este alimentată cu apă provenind din sursa de adâncime - puţurile din judeţul Vrancea.

Citit 3804 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2012 18:12

13 comentarii

 • postat de alin
  Marți, 31 Ianuarie 2012 09:15
  Daca pana si de apa pe care o folosim la wc suntem dependenti de MITTAL inseamna ca a ajuns rau de tot acest oras!Cu trei rauri care se intalnesc la Galati platim cea mai scumpa apa din tara !Daca MITTAL termina de taiat combinatul ce sa intelegem ,ca vom ramane fara apa si ca ar fi bine sa fim prevazatori si sa punem mana de la mana si sa ne apucat de forat fantani in fata blocului!Sau sunt alte solutii?
  0
  0
  Raportează
 • postat de hancu
  Marți, 31 Ianuarie 2012 02:05
  1. Primarul a fost ales de catre noi cetateni ai acestui oras(vecinul, taximetristul, politicul, smenul);
  2. Sidexul este condus de smecherii politici(Parlamentari alesi de catre cetatenii acestei tari);
  3. ApaCanal societate care distribuie apa potabila in limita bunului simt( cetatenii acestui oras au furat destul la apometre);
  4. Apaterm o adunatura de : 1- oameni de canal foarte harnici(nu mai sunt betivi de mult timp)
  2- oameni grei care nu pot fi deranjati de leafa care se imparte intre familie si politic
  5. Caldura nu avem din cauza celor de la ELECTROCENTRALE care nu distribuie agent termic la parametri adecvati temperaturii de afara (la -10 grade ELECTROCENTRALE trebuia sa trimita catre Apaterm CET la temperatura de 104 grade Celsius si ei trimit la 83 grade Celsius. Deci cine mai este nemernic acum??? si noi trageam cu apaterm la faliment:):) ne mananca frigul si aragazul daca intra apaterm in faliment.
  0
  0
  Raportează
 • postat de surynam
  Luni, 30 Ianuarie 2012 20:19
  eu daca nu platesc imi pun penalitati,ei daca sunt iresponsabili trebuiesc crezuti pe cuvant de onoare...asta este tara in care vrem sa traim.suntem cu totii sado.Stiti cat era apa plata in micro 17?va zic eu la ora 9 dimineata nu gaseai sub 8 lei bidonul de 5 litri.traiti bine ca va place...lamele sa vina lamele si halatele
  0
  0
  Raportează
 • postat de romeo
  Luni, 30 Ianuarie 2012 18:59
  „Până la orele 16.00-17.00 vine apa rece. După ora 18.00 vine şi apa caldă”

  o laie, tromboane la fel ca la mega-groapa de la elice.
  e ora 7 pm si nu curge fir de apa in zona papadiei.

  chiar daca vina majora e a cocalarilor de la sidex, care raspund de priza, nici cu sulfele de la apa-canal mnu mi-e rusine.
  o apa si un pamint, un lan de impostori si incapabili.
  0
  0
  Raportează
 • postat de rosetigabriel
  Luni, 30 Ianuarie 2012 17:49
  bai voi sunteti nebuni e ora 18.00 si nu este apa rece in 18.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alina
  Luni, 30 Ianuarie 2012 17:47
  Domnule Stan Gelu,uzina de apa Sidex se confrunta cu aceiasi situatie?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alina
  Luni, 30 Ianuarie 2012 17:41
  Asta e rezultatul inchiderii Uzinei nr.1!Gratie primarului si dlui Dobre care au fost decidentii urbei.Astfel s-au gasit resursele pentru campanie prin vanzarea fierului vechi(sunt vagoane de fier vechi ce pot fi valorificate).Aceasta uzina avea capacitate de depozitare ce asigura consumul pe 2 zile,timp in care se remedia deficienta .De ce s-a inchis uzina domnilor decidenti?Apa era cprespunzatoare,treptele de tratare erau aceleasi,care sunt motivele?Spuneti!Traim intr-p lume condusa de incompetenti,in care interesele de grup sunt prioritare.Sa nu ai apa, e cel mai jalnic lucru.Si sacesi in media si sa invoci scaderea temperaturii si formarea zaiului.Prin urmare"iarna nu-i ca vara"!
  0
  0
  Raportează
 • postat de TotALA
  Luni, 30 Ianuarie 2012 16:26
  Faza cu inghetatul Dunarii si debitul mic al acesteia este cea mai rusinoasa minciuna existenta.
  Acum multi ani cand se trecea cu caruta peste gheata Dunarii,cum de era apa la robinete ?Acum cand sunt temperaturi de -10,-15 grade C,gata se sisteaza apa ?
  Sa va fie rusine si in special dispecerilor de la APA CANAL care nu au habar sa vorbeasca si sa informeze lumea civilizat.
  Sa-i multumim primarului care doarme pe front !Cu asa oameni,mai bine ne lipsim.
  Sper sa va chinuie ala cu coarne cum ne chinuiti voi,pe noi galatenii contribuabili !
  0
  0
  Raportează
 • postat de LordOne
  Luni, 30 Ianuarie 2012 16:15
  @postat de eu , intradevar au fost ierni de care zici tu dar nu au fost ierni in care debitul dunarii sa scada cum este acum. Si replica ta cum ca "desi nu orice vietate bipeda poate fi considerata om", daca ai avea macar putina minte ti-ai vedea de treaba ta! Singurul lucru care m-a facut sa comentez a fost afirmatia ta de dobitoc notoriu care ar trebui castrat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 30 Ianuarie 2012 15:21
  Mai "Un...om", desi nu orice vietate bipeda poate fi considerata om, vezi ca in ultimul deceniu au fost mai multe ierni cand temperatura a scazut la -25 C, Dunarea a inghetat complet si tot nu s-a oprit apa.
  Alde -10,-15 cat sunt acum sunt normale pentru perioada asta.
  Concluzia?
  Esti probabil unul dintre incompetentii responsabili, care beat fiind, a adormit in post.
  Si mai ai si tupeul sa iei peste picior clientii.
  Auzi, sa sufle, ti-as spune tie unde sa sufli dar iau ban.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un om....
  Luni, 30 Ianuarie 2012 14:47
  Mai Sterica, ti-as sugera sa mergi tu si sa sufli in Dunare, poate nu mai ingheata apa!Fratilor, sunteti de-a dreptul nebuni!Voi nu vedeti cum arata Dunarea si ce ger e afara?E vinovat cineva ca s-a ajuns la situatia asta?Haideti sa fim realisti si sa analizam situatiile asa cum sunt!Poate ajungi tu primar si sa vedem atunci cata apa dai la robinete pe un asa ger si asa seceta!
  0
  0
  Raportează
 • postat de LIK
  Luni, 30 Ianuarie 2012 14:41
  INAINTE CA SA NU ZIC CAND INGHETA DUNAREA SI TOT ERA APA LA ROBINET ACUM DACA AVEM 4 ZILE TEMPERATURI DE -5-15 GRADE INGHEATA POMPELE.MAJORATI PRETUL LA APA POATE NU MAI INGHEATA.SA AVETI SI VOI DE UNDE SA VA MAJORATI SALARIILE HOTILOR.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sterica
  Luni, 30 Ianuarie 2012 14:26
  MAI MARE RUSINEA! LA ASA ORAS ASA PRIMARIE SI ASA APATERM Dle. primar, mai adaugam o bila neagra la felul cum ati condus orasul. Cu sediul Primariei ce faceti? Na- ti fost in stare sa recuperati vechiul sediu al Primariei. RUSINE! GALATENI, NU MAI VOTATI ACTUALA CONDUCERE A ORASULUI!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.