UPDATE Alimentarea cu apă rece, reluată parţial / Apa caldă, în următoarele ore
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

UPDATE Alimentarea cu apă rece, reluată parţial / Apa caldă, în următoarele ore
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 18.00 - Directorul tehnic producţie al societăţii Apă Canal, Niţă Podaru, a declarat că instalaţiile se apropie de parametrii maximi de funcţionare şi că alimentarea cu apă potabilă a fost reluată deja în unele cartiere din sudul oraşului. În schimb, furnizarea de apă caldă va reveni la normal în următoarele ore. 


Problemele de la staţia de captare Priza Dunăre au fost soluţionate, iar alimentarea cu apă rece şi apă caldă a consumatorilor din jumătatea sudică a municipiului Galaţi va fi reluată după-amiază, au anunţat factorii responsabili.

„Până la orele 16.00-17.00 vine apa rece. După ora 18.00 vine şi apa caldă”, a declarat, în urmă cu câteva minute, Gelu Stan, directorul societăţii ediliare de distribuţie a apei reci, Apă Canal.

Populaţia, agenţii economici şi instituţiile publice din jumătatea sudică a oraşului, alimentate cu apă de Dunăre, au rămas fără apă rece şi fără apă caldă în noaptea de duminică spre luni, din cauză că zaiul (pojghiţă de gheaţă) format pe Dunăre a afectat pompele de la staţia de captare Priza Dunăre, deţinută de combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi. „Problemele au apărut în jurul orei 2.00 noaptea. Zaiul a început să blocheze grătarele de la pompe, iar una dintre cele două pompe aflate în funcţiune la acea oră a cedat. Pompa rămasă în funcţiune nu a putut asigura necesarul de apă şi pentru combinat, şi pentru oraş”, a explicat, luni, purtătorul de cuvânt al companiei siderurgice, Dorian Dumitrescu.

Autorităţile au trimis în zona staţiei de captare un împingător şi o barjă, care să degajeze zaiul din apropierea pompelor şi să împiedice formarea unor noi acumulări de gheaţă. În plus, un scafandru a inspectat zona.

Problemele au fost înlăturate înainte de prânz şi staţia a reintrat în parametrii normali de funcţionare. „Problemele au fost rezolvate la ora 10.30, când debitul furnizat societăţii Apă Canal era normal. Acum, două dintre cele patru pompe de la Priza Dunăre merg la capacitate maximă, iar celelalte două funcţionează intermitent, astfel încât să nu îngheţe”, a precizat Dorian Dumitrescu.

Gâtuirea apărută la staţia de captare Priza Dunăre a afectat doar jumătatea sudică a municipiului Galaţi deoarece jumătatea nordică este alimentată cu apă provenind din sursa de adâncime - puţurile din judeţul Vrancea.

Citit 3976 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2012 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.