În comuna gălăţeană Ţepu: Scandal cu viceprimar şi o elevă minoră
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

În comuna gălăţeană Ţepu: Scandal cu viceprimar şi o elevă minoră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul comunei Ţepu, Daniel Ţuchel, declară că a demarat o anchetă internă, la nivelul instituţiei pe care o conduce, în urma apariţiei în presă a mai multor informaţii legate de atitudinea nepotrivită pe care viceprimarul Zaharia Pamfile ar fi avut-o  faţă de o elevă de 17 ani.

 

Mădălina Rugină mai are până la majorat şi locuieşte în Ţepu, alături de părinţi. Este elevă la Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci. Fata a declarat că în decembrie a socializat cu viceprimarul Zaharia Pamfile (tatăl unui fost coleg de şcoală) pe Facebook şi ulterior pe Messenger şi că acesta a avut o atitudine nepotrivită, scriindu-i că este foarte frumoasă şi sexy şi  folosind apelative de tipul „frumoaso” şi „păpuşo”. Mai mult, viceprimarul ar fi scris că abia aşteaptă să se plimbe cu eleva.

 

Vă prezentăm conversaţia parţială de pe Facebook pe care Mădălina declară că a avut-o cu viceprimarul.

Zaharia Pamfile: Adevărul e ca eşti foarte sexi şi atragătoare/Ţi-am văzut pozele de la mare/Super tari/La superlativ absolut.

Zuzi Măduţa: Mulţumesc dar nu cred ca sunteţi în măsură să-mi faceţi astfel de complimente.

Zaharia Pamfile: Adevărul că-mi doresc foarte mult sa mă plimb cu tine.

Zuzi Măduţa: Poftiţi?

Zaharia Pamfile: O să-ţi spun cînd o să te întîlnesc ca să pot să fiu mai explicit/ Ce să poftesc/Eu doresc/Revin.

Zuzi Măduţa: Nu vreau să ştiu nimic, nu cred că aţi nimerit persoana potrivită.

Zaharia Pamfile: Nu potrivită, dar ideală/Ai adresă de mess?

Zuzi Măduţa: Dumneavoastra stiţi că am aceeaşi vârstă ca Bogdan (fiul viceprimarului –n.r.)?/Ba chiar e mai mare.

Zaharia Pamfile: Repet, ai adresă de mess?

Zuzi Măduţa: Am fost colegi dacă aţi uitat, vă reamintesc/Da, dar sunt sigură că nu vreau să v-o dau/Mai ales după această discuţie.

Zaharia Pamfile: Cobor până la contabilitate şi revin.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA ÎNTREAGA CONVERSAŢIE !

                                                                                  Mădălina Rugină şi tatăl său

„Şi-a cerut scuze!”

Tatăl Mădălinei, Apostol Rugină, declară că viceprimarul Zaharia Pamfile i-a vizitat acasă şi şi-a cerut scuze pentru atitudinea sa din decembrie.

Ce a determinat-o pe Mădălina să facă public textul conversaţiei? Eleva spune că atât primarul, cât şi viceprimarul comunei se poartă foarte urât cu ea şi cu familia ei. „După ce am avut acea conversaţie pe Facebook, domnul viceprimar mi-a reproşat, într-un autocar plin cu oameni, că sunt obraznică. Nu eu fusesem obraznică doar pentru că spusesem adevărul, aşa că am dat publicităţii ceea ce făcuse domnul viceprimar.  Nu am depus şi nici nu am de gând să depun plângere la Poliţie. Am vrut doar să se ştie adevărul”, încheie Mădălina Rugină.

„Biroul a fost sigilat. Demarăm ancheta!”

Primarul comunei Ţepu, Daniel Ţuchel, ne-a declarat: „Am demarat o anchetă în acest caz, la nivelul Primăriei. Ceea ce putem spune la acest moment este că planează suspiciuni, dar nu avem nicio certitudine. Zaharia Pamfile a fost consilier în mandatul 2004-2008, iar din 2008 este viceprimar. Nu am avut reclamaţii la adresa sa, cu atât mai puţin din cele cu tentă sexuală. I-am sigilat biroul şi urmează să stabilim, cu ajutorul unui specialist, care a fost modalitatea de comunicare, dacă aceste conversaţii sunt reale în această formă şi dacă au avut loc în timpul orelor de program. În cazul în care acuzaţiile se vor dovedi adevărate, voi fi aspru în sancţiuni, chiar dacă viceprimarul este din acelaşi partid cu mine (PNL) şi e preşedintele filialei din Tecuci.

S-ar putea ajunge la sancţiuni politice grave, repet doar dacă acuzaţiile se vor dovedi întemeiate, şi la eliberarea din funcţia publică. Şi eu am două fete şi consider că persoanele cu un comportament de acest gen trebuie sancţionate”.

Tot primarul din Ţepu ne-a spus că viceprimarul Zaharia Pamfile este în concediu începând de vinerea trecută până la finele acestei săptămâni, dar că îl va rechema din concediu, pentru ancheta internă. Încercările noastre de a-l contacta pe viceprimar pentru a obţine şi punctul său de vedere au fost zadarnice.  

Contactat telefonic în cursul după-amiezii de ieri, preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a declarat că aceasta nu este propriu-zis o problemă legată de funcţionarea partidului şi că are încredere în faptul că primarul Daniel Ţuchel va rezolva problema.

                                                                          Daniel Ţuchel, primarul comunei Ţepu

Citit 7968 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2012 22:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.