Situaţie de urgenţă în municipiul Galaţi!

Situaţie de urgenţă în municipiul Galaţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma şedinţei de miercuri, de la Primărie, în municipiul Galaţi s-a decretat „situatie de urgenţă”. Deşi sună alarmist, decizia nu face altceva decât să creeze cadrul legal prin care se va întruni, joi, comisia judeţeană pentru situaţii de urgenţă, în cadrul căreia să se poată asigura sumele necesare pentru plata chiriei navelor care „bat” gheaţa în zona Prizei Dunării, pentru ca pompele de captare să nu mai fie blocate.   

"În cadrul şedinţei comisiei s-a declarat situaţie de urgenţă în municipiul Galaţi, motiv pentru care s-a solicitat prefectului convocarea comisiei judeţene pentru situaţii de urgenţă pentru a se analiza şi aproba cheltuielile necesare operaţiunilor de asigurare cu apă brută şi potabilă a municipiului Galaţi. Se impune asigurarea cheltuielilor pentru îndepărtarea gheţii şi zai-ului din zona de acces a apei în cheson cu un împingător, un remorcher şi o barjă. Dacă nu se vor asigura fondurile necesare, riscăm ca 70 la sută din populaţia oraşului să nu poată fi alimentată cu apă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Nicoleta Manole.   

"Noi nu avem voie să cheltuim mai mult de 10.000 de euro, peste această sumă trebuie licitaţie. Pentru că este o situaţie deosebită, Apă Canal a închiriat direct de la Damen o navă, dar costurile deja au ajuns la 10.000 de euro. Aşteptăm soluţii de la domnul prefect", declarat primarul Dumitru Nicolae, care a ţinut să adauge că "am fost la Priza Dunării, chiar dacă nu m-a văzut domnul Florea. Eu nu mă duc să mă vadă unii sau alţii, mă duc cu treabă!". Supărat de reproşurile făcute de Paul Florea, Nicolae i-a amintit acestuia şi că "pe vremea când eram eu director în combinat şi dânsul lucra tot acolo, s-a construit cea de-a cincea conductă, de la Priză, pentru alimentarea cu apă a oraşului. Tot eu am propus pentru prima oară şi intervenţia cu navele, pentru a toca gheaţa".  

Precizând că joi va întruni comisia judeţeană pentru situaţii de urgenţă, prefectul Paul Florea a confirmat problema financiară semnalată de primar, dar şi o alta, legislativă: "mi s-a adus la cunoştinţă că, de fapt, Priza Dunării se află pe teritoriul judeţului Brăila şi deci excede competenţa noastră, dar ... vom căuta soluţii". Paul Florea a adăugat că "deja am asigurat carburantul pentru navă, 57 de tone de combustibil, astfel încât să nu se retragă nava. Numai prin acţiunea navelor în noaptea de marţi spre miercuri s-a putut asigura un flux normal în furnizarea apei în oraş".

Citit 5423 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2012 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.